Nu ska ni få se...

2011-09-29 @ 21:51:51

Idag fick jag visa pappa vad jag ville att han skulle läsa för mig. Ibland är han allt lite trött, haha

Mamma håller andan!!!

2011-09-28 @ 22:06:58

Nu går det fort!!! Mamma har det inte lätt nu för tiden...för ett par veckor sedan tyckte mamma och pappa att det var lite jobbigt att krypa och jaga mig hela tiden...  Det har inte blivit bättre, haha... En dag hittade mamma inte mig, då jag gömde mig bakom gardinen. Där låg jag stilla och tittade upp i tyget...mysigt!

Men nu är det fara på färde!!! Jag har kommit på att man ser bättre högre upp!!! Och inte nog med det...det brukar ligga roliga saker högre upp oxå, hahaha!!


"mamma sitter på helspänn"

Så när jag inte äter eller sover så brukar jag försöka ta mig upp så högt jag kan...spelar ingen roll om det är vardagsrummsbordet, trappan, spisen eller stolen på öppna förskola.

UPP SKA JAG!!!

Kusinen på besök!!

2011-09-25 @ 20:39:29

Det är inte kul att vara förkyld!! Speciellt inte när man får bli hema från babysimmetsom jag gillar så. Trist!!!
Fast idag så gjorde det inget...
När jag tog min eftermiddagsvila passade två personer på att smyga sig in och hälsa på, så när jag vaknade satt de i soffan och väntade... Det var Jojo och min kusin "ALTED"!! Jaja, han må väl heta Alfred, men han kallar ju sig själv just Alted och vi "buddies" får kalla honom så då...


"me and my homie"

Alted är oftast snäll mot mig och gillar att krama mig... Så länge jag inte river hans torn och så vill säga...

Idag gjorde jag och Alted allt tillsammans...


"Alted ville oxå ha mellanmål... klart man bjuder med sig"

Innan han åkte hem busade vi till det rejält, men sista gången hann jag inte undan utan blev tagen på bar gärning när jag försökte gömma mig.. haha!!


"busted"

Nu hoppas jag bara att min förkylning går över snart så jag orkar busa mer...det är ju lite jobbigt att busa just nu.. Å så vill jag nog tillbaka till badet lite oxå...

Höstmarknad! NEJ!!!!!

2011-09-25 @ 20:32:36

Yepp! Visst är det så!! I lördags så passade pappa på att kidnappa" mig och tog med mig in till stan. Vi promenerade länge och det var ganska skönt ute trots alla molnen. När vi väl kom in till stan insåg pappa sitt fatala misstag.

Höstmarknad!!

Ve och fasa!! Hela staden kryllade av människor som gick omkring som levande döda. Pappa, som är van med vagnen, lotsade mig säkert geom alla bakgator så vi slapp allt folk. Efter ett par timmar tog vi busse hem. Det var spännande!! Min första busstur!!! Jisses vad det låter om de blåa odjuren, men människorna inuti var trevliga.


"en blivande vagabond?!"

Vilken helg!!!

2011-09-18 @ 12:14:29

Jag säger bara det...det tar på krafterna när helgen kommer, haha..

I fredags så hade jag mina släktingar Lukas och Hampus med föräldar på besök. Gissa om jag hade fullt upp med att hänga med i killarnas tempo, men jag gav mig inte en tum! Det lektes och busades så vi var helt svettiga och skrattade så det gjorde ont i magen..
Till slut så somnade vi utslagna alla tre barn och de "gamla" kunde få lite "vuxen-tid". Tror de planerade nån solsemester...spännande!!!

Dagen efter dvs lördagen gick först i syrets tecken... Jag och pappa tog en lång promenad i det härliga höstvädret.


coolaste killen i "la stada?!"


Efter promenaden och allt syre var det bara att ge upp och stänga butiken en timme. Jag slocknade skönt i min säng och vilade lite inför kvällens nya upptåg.
Då var det dags att hälsa på Willhelm, Melvin och deras mamma samt "den-skumma-typen-som-säger-eyeyey-hela-tiden" och inte sist Siri och Sally. De sista är två supersköna hundar... Va tror ni händer när jag kommer ner på golvet och får se dessa hundar som är lika stora (små) som jag?? Jisses vad vi jagade varandra, haha


"här är det min tur att jaga Sally"

Det tar på krafterna ska ni veta... det var ganska skönt att få lägga sig underbordetnär de gamla drack sitt kaffe och läsa en bok som avkopplning...

"jag gillar roliga böcker, de ger mig mersmak, hihi"

Som tur var så hade pappa tagit med sig min resesäng så jag kunde gå åt sidan och sova lite innan det var dags att åka hem. Det var dags för min första TAXI-RESA!!!!
Hur häftigt var inte det då? Jag fick sitta i en hypercool bilbarnstol och jag hade fullt upp med att kolla in alla de nya detaljerna... Så jag har ingen aning om hur vi åkte eller hur lång tid det tog, men hem kom vi ju, haha.

Idag blir det en lugn dag... Jag stannar hemma från babysimmet tyvärr... Känner mig lite krasslig och lätt förkyld, men nått bus ska jag nog hinna med, hehe... berättar mer sen..

puss & kram

Hjälpa mamma!

2011-09-13 @ 22:16:50

Just det... mamma har det inte alltid så lätt med mig. Jag kräver ju både mat, blöjbyte och uppassning, i synnerhet nu när jag har hittat mammas gardiner, haha.

Så nu har jag börjat hjälpa till här hemma. Lika bra tänkte jag....


"det ska börjas i tid"

Idag när mamma sorterade tvätten så hjälpte jag till. Detär ju trots allt mestadels mina kläder... Å ser ni!!!
Mamma tänkte tvätta min blåa tröja med allt det ljusa... MIN NYA TRÖJA!!!! Allt hade ju gått åt pipan!!

Så tur att man har ett finger med i allt som händer här hemma.... när man är vaken vill säga!

Trött efter allt arbete fick jag min kvällsmat och blev buren till min sköna säng..

"SNARK"

Försnyld?!

2011-09-13 @ 22:11:30

Jag är förvånad! Jag har börjat hosta lite smått och det rinner lite ur min lilla näsa... hmm....De händer nått nytt nästan varje dag nu... Förkylning kallar mamma och pappa det... jaha...va vet jag?

En sak vet jag säkert i alla fall! Man vågar inte lämna mig nån längre stund nu, för då... då hittar jag på bus. Som igår när mamma lät mig krypa fram mot trappan... Ingen fara tänkte mamma, han når inte upp, men haha va fel mamma hade... Vips! Så satt jag upp och såg nog lite överraskad ut själv... Idag stod jag upp själv i soffan!!! Så se upp, snart är jag kanske hemma hos dig och lever pirat! Just det... jag har hittat en ny hobby!! Att leta upp gardiner som hänger så där vackert ner till golvet. Fattar ni vilka bra tygstycken det är!? Jag kan ju dra i de och komma upp en bit!!!

Nya bus varje dag!

Hösten närmar sig...

2011-09-13 @ 15:35:59

Det gulnar på träden och jag tycker det är häftigt att se hur färgerna skiftar på löven. Ofta när jag sitter i min vagn på promenader så tittar jag ut och studerar de där stora växterna som hela sommaren har lyst i alla gröna nyanser och nu finns i allt från gult till rött.

Coolt!

Det blir ju en del promenader trots vädret. Mamma kanske inte har den där scoutgenen som pappa har men hon tar med mig ut nästan varje dag och är det riktigt skitväder så drar pappa på sig regnkläderna och tar med mig. Så luft det får jag minsann, haha

Vi har under den gågna veckan varit förbi djurparken igen. Jag har ju hittat mina favoriter, hahaha...


"brummelisa går och strosar i det gröna"


"pelefant snokar lite när jag kommer för nära"


"dessa katter passar jag för.. de ser mig som en typ majskrok"

Nu har djurparken stängt för säsongen så jag ska låta alla djuren få vila lite tills våren då jag säkert hälsar på de igen...

Jag bara ÄLSKAR det!!!

2011-09-04 @ 22:00:49

Idag var det så äntligen dags igen... veckans höjdpunkt!!!Ja självklart talar jag om babysimmet!!
Det är bara så härligt att få "sväva" i det blöta...
Idag var även "omom" med i vattnet och pappa stannade på land för att ta alla dessa fina kort.

Vi började dagen med att jag fick sova lite längre idag. Gjorde pappa sällskap, den sjusovaren, hihi.
Sen när mamma hade sparkat upp oss tog vi e tur till parken med alla djuren. Numera så struntar vi i djuren, haha, vi går mest runt och tittar på alla andra och så sitter vi och fikar en stund i det sköna vädret.
Skulle kunna kalla det för uppladdning inför badet...

Här kommer ett litet bildgalleri från dagen...


"känner mig trygg i mammas händer"


"lika trygg i mormors"

yeah, va det skvätter!!
"bäst jag blundar när det skvätter så här, hihi"

mamma verkar orolig
"kolla in mig!!! jag simmar!!! fast mamma ser allt lite orolig ut, haha"


"finns inget bättre än att se min mamma stolt över mig!"


"haha - som sagt, jag älskar att va i vattnet"

Idag höll jag mig vaken lite längre än sist också till mammas och pappas stora förtret, hehe. Lika bra de vänjer sig, jag börjar ju bli ganska van och inte lika trött längre efter badet. Fast det så klart, efter lite god mat blev det svårt att hålla ögonen öppna så jag knoppade in ganska snart ändå...
I skrivandets stund ligger jag skönt nerbäddad i min säng...