Skyldig!

2011-05-30 @ 18:06:04

Japp, jag är den skyldige... inget snack om saken!

Först ska jag bara uppdatera er lite, för jag har ju inte varit här på ett tag och det hör till god uppfostran att höra av sig till vänner och bekanta.
Det har, som alltid, hänt en del sen sist vi hördes av och jag ska försöka fatta mig kort.

Arbetsveckan har som vanligt varit fullt upp. Träna nacke, mage och försöka bita Rufus i svansen. (Rufus är Laban och Labolinas hund som hänger i babysittern, pappas anm.)
Det har också blivit en hel del smakupplevelser. Herr Mannerström skulle bli grön av avund om han fick smaka den senaste gröten som mamma och pappa serverade mig. Banangröt!!! Jag säger bara, mmmmmm. Vilket är det ljud som oftast kommer från mig när jag äter. Kan kanske bero på att jag gillar mat, hihi.

I lördags var jag och mamma och kollade vart pappa höll hus. Han har varit tillsammans med min Gudfar och jobbat på någon invigning. Gissa om jag sett mycket häftiga bilar, men häftigast var nog den pappa hade. Han speade musiken som mötte alla besökare.

Cool va?! 2 500 000 kr cool är den, haha...

Efter den utflykten somnade jag gott när vi kom hem och jag sov nästan hela kvällen och natten så när jag vaknade ordentligt nästa gång var det pappa som lyfteupp mig och vi gick ner till mamma i köket som varit snäll att laga frukost till oss. Detta bara för att pappa hade jobbat på natten, för egentligen skulle jag och pappa fixa frukosten eftersom det var Mors Dag. Istället smög vi neroch gav mamma en present...

ett fint halssmycke som mamma kan öppna och ha ett kort på mig i...


Jag och pappa lyckades nog skämma bort mamma lite grann ändå. Eller vad sägs om att bjuda ut mamma på en fin restaurang och äta både förrätt och varmrätt utan att jag störde... Det har nog inte hänt sen 10 januari, haha.
Jo då! Jag lät de två äta i lugn och ro och höll mig snäll under hela restaurangbesöket.
När vi kom hem fortsatte jag att vara lika snäll. Jag somnade i mammas famn och hon bar upp mig och jag vaknade en stund senare av att pappa låg i soffan och snarkade så fönsterrutorna skakade. Jisses, han måste vara trött, hehe.

Jag somnade ganska tidigt igår så de gamla fick lite mystidför sig själva också, det tycker jag de är värda efter en sån toppehelg.

Nu till det jag är skyldig till... Okej, jag erkänner, det var jag som rullade runt på mage själv och tryckte på spelplattan så musiken startade. ;)
Så! Nu vet ni det. Ni kan inte lämna mig själv längre stunder förrän jag hittar på bus, hihi.

Tills nästa bus och trick - nu ska pappa få sig en kick!
(i baken så att han uppdaterar er oftare)

Ljust - släkt?!

2011-05-23 @ 22:24:56

När jag vilat efter en tuff dag bland djuren vaknade jag lagom till att mamma tände lite ljus och gjort det mysigt. Det betyder bara en sak... Mys med pappa eller besök och pappas mysfaktor är inte så hög idag då han inte rakat sig så det måste vara besök på gång...
Mycket riktigt, mina tredje kusiner Hampus & Lukas kom med sin mamma och pappa plus en massa leksaker!!!
Gissa om det blev "high-life" när de ville visa mig hur leksakerna fungerade och lät. Haha, de där två är riktigt roliga och jag kunde bara sitta i mammas knä och titta på hur de drog, tryckte och pillade på alla möjliga leksaker. Tur jag och mamma inte har något inbokat imorgon så vi kan se över de där sakerna i lugn och ro.

Det är mysigt när släkten kommerpå besök, även om jag passade på att sova en stund under tiden de var här.

Nu har det mörknat ute och alla vänner har åkt hem. Mina tredje-kussar var allt lite trötta när de åkte och jag ska be att få lägga mig också, så tills nästa gång...

Sov så gott släkt och vänner - ja även ni andra som jag inte känner

Nu blir jag fundersam...

2011-05-23 @ 22:14:44

Igår såg jag nite pappa, han var i Göteborg med sitt jobb och var med när hans elever sprang Lilla Göteborgsvarvet och sen var de på Liseberg. Kul för de i ösregnet, haha. Inget konstigt med det, han jobbar ju långa dagar ibland. MEN! Idag när jag vaknade så låg han kvar i den stooora sängen och jag var säker på att klockan var på tok för mycket...
Jag och mamma väkte honom och han verkade cool-lugn och gäspade värre än flodhästarna. Skumt, tänkte jag. Ska inte pappa jobba idag? Nopp!! Det blev lite bus och mys innan jag tog min förmiddags-tupplur, sen så...
Så snart jag vaknade fick jag min mat och sen greppade pappa tag i mig och vips så satt jag i bilbarnstolen...


knappt hade jag hunnit vakna förrän jag satt i stolen...

Hela familjen drog på tur mot djurparken. "Gosh" - va mycket djur det fanns... tror i och för sig att mamma och pappa fick ut mest av den promenaden. Jag blev lite orolig när mamma lyfte upp mig och jag fick se ett tio-tal hungriga lejon som vankade fram och tillbaka framför mig. Tack och lov så kastade ett par skötare in mat till de hungriga katterna så de släppte fokus på mig... Jag trivdes ganska bra nere i min vagn... Inga djur som blir småsugen på mig om de inte ser mig.


här gömmer jag mig för aporna, hihi

Väl hemma igen vart jag så hungrig att jag nästan kastade mig över mamma som lejonen gjorde... sen somnade jag gott.

Väl hemma behövs inget tjat - bara flörta med mamma så får jag min mat

Hård dag!

2011-05-18 @ 22:11:06

Efter en händelserikdag är det inte konstigt att man pustar ut i soffan.Mamma tog med mig på ett litet äventyr idag. Vi hälsade på pappa på hans jobb. Dock efter det att alla hans elever hade slutat så det var ganska lugnt att hälsa på. Döm om min förvåning när "omom" dök upp där också!
De äldre fikade en stund sen åkte jag och mamma med "omom" till nån djungel. Fullt med gröna växter, men jag såg inga apor...
Se hem och mer fika...hur orkar de? Det är så klart, mamma behöver en och annan kopp kaffe för att hålla sig vaken. Jag sliter ganska hårt på henne, hehe. Du är allt bäst du mamma!!!

Kanske skulle be om lift härifrån upp till den stooora sängen istället och få med mig mamma upp samtidigt och mysa lite innan vi somnar alla tre.

Sov gott vänner mina - mammor och pappor är allt bra fina

Dags att lära sig...

2011-05-17 @ 21:05:56

Som jag skrev igår så har jag varit på Öppna Förskolan idag. Men jisses vad mycket människor det var. Det var lite som mamma sa, "det kröp barn överallt", haha. Kul att "tvillingarna" var med också, fast de sov mesta delen.
Lite roligt var också när det faktsikt kröp en lite över mammas fot. Vänta bara mamma tills jag börjar...

Det var lite jobbigt att besöket var mitt i min förmiddagssömn. Icke bra att rubba den, speciellt inte när jag förstått att pappa har arbetat hela natten med att såga ner Rysslands taiga. Snacka om att pappa kan snarka. Visst är han trött, men inte behöver han skövla all skog från Uralbergen till Petropavlosk. Får inte pappa sova ordentligt snart är jag rädd att regnskogen ligger pyrt till.

Mamma har det lite tugnt nu också, hennes dorsum påminner henne ständigt om att jag växer och blir tyngre.
Dorsum undrar ni... Jaja, för er som inte vet så betyder det rygg på latin, hihi.
Det gäller ju att lära sig i tid. Jag ska ge er ett tips på en som kan och som har lärt mig hur jag ska göra när jag blir lite större.


 

Va säger ni, killen är ju ett geni, hihi..

Nä, nu så har jag fått ny blöja efter badet och dragit i mig en hel flaska med mat och känner hur ögonlocken börjar kännas som bly. Bäst att krypa till kojs och vila upp sig till morgondagens äventyr.

Sov så gott och skönt ni bara kan - du med pappa och hälsa skogen som försvann

BURP!

2011-05-16 @ 18:41:38

oupss...förlåt, men det är svårt att hålla tillbaka rap när man ätit gröt med aprikos och päronpuré för första gången. Asså, de där smakportionerna kan mamma hysta nu... Från och med nu så är det gröt som gäller.
Nu ska det bli intressant att se hur lång tid det tar innan jag blir hungrig igen.

Än en gång har det tagit på tok för lång tid för mig att hålla er "up to date" men som vi säger i min värld. "som bäbis hinner man inte med allt, mammor och pappor planerar lite för mycket för oss"

Idag, bara som exempel, har det gått i 110 från det att jag vaknade. Det har varit besök hos min barnmorska. Alltid lika mysigt och nu fick jag veta att jag passerat 7-kilos gränsen. Hehe, man börjar biffa till sig, haha.
Nåväl, hem från barnmorskan och knappt hinner jag ta min eftermiddagslur (över en timme; pappas anm.) innan det knackar på dörren. Besök...till mig!!! Klart man är pigg mamma!!! Lyft upp mig så jag får se vilka det är.
Det var hon, hon som sjöng på mitt dop och med sig hade hon två änglar som bara sken.
Dags för fika med alla tjejer, trevligt, hihi. Ett paket fick jag också av de. "Gôrcoola" byxor och en sommarfräsch tröja. Tack & bock! Efter en timma som kom pappa hem och då hoppade jag över till hans famn, men vi fortsatte fika. Börja kunna det är nu.
Tack snälla "du-som-sjöng-så-vackert-på-mitt-dop-tjejen" och dina döttrar...Välkomna åter, hihi.

Så kan en dag se ut och om ni inte tror mig så var gårdagen likadan.
Först en ganska lugn morgon med stillsam frukost med mamma och pappa. Jag i bumbon så klart så jag ser vad de håller på med. Sen skulle vi gå en kort promenad. Kort?! Jag hann somna två gånger innan vi kom hem och då märkte jag att mamma var lite stressad. Vi skulle iväg på kalas. Hem till "moffa" med familj och fira Kattis!!!
Hurra, hurra, hurra, hurra!!!
Jag har nog aldrig åkt så mycket upp och ner som jag gjorde igår. Från bilbarnstolen och upp i famnen på pappa, sen till moffa, över till morbror, mamma, faster ett, faster två och till och med min kusin "Altetd" höll mig i famnen. Mysigt värre, han är såå snäll mot mig.
Gissa om jag var trött när i kom hem...

Jaa.. så ser dagarna ut. Tack och lov inte varje dag, men det händer nästan något nytt varje dag. Det är så spännande. Gillar att mamma nu vågar ta med mig på lite mer upptåg och ser fram emot de dagar då pappa tar med mig på de lite mer "galna", hehe.

Imorgon ska jag... (funderar) ...ja just det ja! Träffa mina tvillingkompisar på öppna förskolan. De där två är så tuffa och det är kul att det är både en kille och en tjej. Då kan vi ju prata om allt mellan himmel och jord.

Nä, nu ska jag ta och busa lite med pappa.

Tills nästa gång får ni ta hand hand om er... själv låter jag mamma och pappa ta hand om mig, hihi

Gud va tiden går!

2011-05-12 @ 17:56:29

Åh det händer saker hela tiden!!!
Det har nu gått ett par dagar sen sist jag skrev något på bloggen och jag har ännu mer dåligt samvete för det. Dagarna går för fort och timmarna räcker inte till längre.
Förr skulle jag ju bara fokusera på att äta, sova och det där i blöjan. Men nu!? Herre jisses vad mycket som händer.

Mamma och jag har hunnit vara på öppna förskolan och kika. Det var rätt trevligt faktiskt, även om jag kanske är lite för liten för det fortfarande. Massa "gamla" med sina barn och som de höll igång. De sjöng och dansade och jag fattade ingenting, men kul hade jag.

MAAAAAAT!!!!
Ja det är sant!! Jag har ätit annat än mammas goda mjölk och det där som pappa ger mig ibland. Jag har känt plastens sötma och lenhet mot mina läppar, hehe.
Det var stor uppståndelse när mamma förde skeden mot min mun och jag gapade som alltid när något kommer mot min mun.


spännande - vad ska detta föreställa?

Det var en spännande smak det där potatis & palsternacka... Jag tömde allt som pappa hade lagt upp på tallriken. (dock var det bara en tesked, totalt)


blivande matvrak?

Fast det så klart. Jag vet inte om jag fick i mig allt som severades, hihi.

Det har gått ett par dagar med en måltid om dagen med smakportioner och både mamma, pappa och min barnmorska har blivit lite modigare så nu har de gett mig nått ännu mer skumt!
Det smakar mumma och försvinner nästan så fort jag stoppat det i munnen. Smälter liksom!
Jag talar om majskrokar!!!


hur ska man äta en sån här?

Detta påfund med majskrokar måste vara världens bästa snack. Jag hade lite svårt att få in hela i munnen, men efter lite träning kom jag på tricket och belöningen var värd att kämpa för.
Mums!!
Som sagt var, det händer mycket nu och jag ska skälla lite på pappa att han hjälper mig med att hålla er uppdaterade lite oftare. Nu när han är klar med altanbygget så borde han hinna med det.

Tack för maten, den var god - krokar, potatis och palsternacka
men mammas elixir jag helst vill ha och för det jag gärna tacka
.

Min tron!!!

2011-05-08 @ 11:12:16

Äntligen är den här och den är MIN!

Igår fick jag den efterlängtade tronen och jag fann min plats direkt.Tycker ni inte att jag gör mig bra i mitt säte?
Det är kul att se vad som händer där uppe när mamma och pappa sitter till bords.
Innan fick jag ju sitta i babysittern och då såg jag ju ingenting!

Det har även ryktats om att jag ska sitta i denna när detär dags för smakportioner...
Va 17 är nu det? Låter spännande... återkommer så snart jag smakat!

Hej hej potatis & palsternacka... snart i magen, det knacka

Dåligt samvete...

2011-05-07 @ 11:04:24

Hej alla!!

Det har gått på tok för många dagar sen jag hälsade på er och för det är jag ledsen. Det har som vanligt när jag tystnar på detta vis varit fullt upp. Mamma och pappa ser till att jag får vara med om en massa olika kul grejer.
Det har börjat planeras lite för min nya diet. Jag och mamma var med mammagruppen på en träff och mamma fick en massa "mat"-nyttig information som kommer att påverka mig. Spännande!!!
Mamma och "omom" har också bestämt sig för att sätta mig på bordet!?
Låter kanske konstigt men så är det. Jag har nämligen visat de gamla att jag klarar av att hålla mig rak i sittandes ställning så nu har mamma varit på Bumbo-jakt. Lovar att visa en bild när jag sitter i min. (ska hämta den idag)

Pappa har som vanligt farit runt som en diskmaskinscylinder och ser till att altanen blir klar. Den blir stooor!
I övrigt så rullar det på som vanligt här hemma och jag fortsätter att utveckla mina bus med mamma.

Vi hörs och ses snart igen - ta hand om dig min vän

Vilket uppvaknande!!

2011-05-02 @ 20:09:45

Det har gått ett par dagar sen sist... Mycket tid har lagts på altanbygge... Pappa har slitit och ryckt i plankor och spik medan mamma har tagit hand om mig och "peppat" pappa när det vart som tyngst. Pappa berättade om en ganska rolig händelse när han bröt upp det gamla altangolvet.
När han låg på knä och bråkade med spik hördes ett prasslande ljud under golvet i bland gamla löv. Ut under golvet kommer en ganska nyvaken igelkott fram. Tittar sig lite fundersamt omkring och lufsar vidare till grannens gräsmatta å glufsar i sig lite av det gröna...

I fredags fick jag vara helt själv hemma med Kattis. Pappa jobbade och mamma skulle iväg. Det var mysigt att ligga i hennes knä. Jag somnade gott där, hihi. Axel var oxå med. Det är världens bästa vakthund. Han skäller så fort någon närmade sig mig för fort... Bra Axel!

Helgen har för övrigt varit lugn och inte allt för busig, fast det så klart. Jag har lärt mig ett nytt bus som retar gallfeber på mamma. På nätterna kan jag vakna till lite och skrika efter nappen. Mamma är uppe ur sängen snabbare än vad NASA hade fått iväg sina raketer. Det gillar jag, att få nån att prata med menar jag. Fast mamma är ju ganska trött så hon landar i sängen på rekordtid. Det är då... efter ett par sekunder som jag spottar jag ut nappen å sjunger lite så mamma får resa sig igen, hihi..

förr fick pappa gå ut och skotta - nu väcker han våran "tagge-råtta"