Badbalja!

2011-03-31 @ 20:45:30

Finns det något mer underbart härligt att gå och lägga sig i rena sängkläder, mätt bredvid pappa och dessutom vara NYBADAD!?? Efter en liten utflykt idag somnade först jag och pappa på golvet, hihi. Sen efter bytet och planerad pyjamas-på-tagning, valde de gamla att ge mig ett varmt bad. Som vanligt sänker pappa ner mig sakta i badet så jag får godkänna temperaturen. Åhh, det var perfekt idag och jag kunde bara spricka upp i ett stort leende när jag sjönk ner i badet.
Annat var det första gången de skulle bada mig.
Ingen av de gamla hade köpt någon badtermometer utan prövade det gamla tricket att doppa armbågen i vattnet. Känner du inget är det rätt temp. Jojo!!!
Sagt och gjort, pappa sänkte ner mig i baljan och jag fick en chock. Skrek var bara förnamnet!
Nu efteråt har de gamla förstått att det var på tok för kallt. Inte en grad över 30 skulle jag säga...grrr... Tur att de har lärt sig, men vänta du bara pappa. En dag när du minst anar det ska jag knuffa i dig i en kall sjö... hihi..

Plaska & skvätta - i baljan det rätta

Grus i maskineriet...

2011-03-31 @ 14:47:58

Äntligen är snön borta från vägar och trottoarer. Solen har gjort ett gott arbete, även om solen kan vara till bekymmer ibland. (Läs tidigare inlägg)
När snön har töat bort kommer det fram nya problem... gruset!

Med gruset finns det nya orosmoment för mamma. Jag pratar om våra långa och härliga promenader. Mamma är lite orolig över att underlaget gör så att det skakar för mycket för mig i vagnen. Haha, mamma då, detta är ju bara träning inför Liseberg!

I vintras ville mamma knappt gå ut för all is på vägarna och nu är det alltså gruset som spökar. Jag och pappa har försökt att tala om för mamma att gruset inte är någon fara. Jag tycker ju bara att det är skönt att få gunga och vaggas lite. Jag somnar ju nio gånger av tio när vi är ute och går.. Så stå på dig mamma!!!

Bus & grus med lite solljus

Lås dörrarna och stäng alla fönster!!!!

2011-03-31 @ 14:46:14

Stoppa tjuven!!
Någon har stulit våren, för just nu är det då inget vårväder ute.
Tur att mamma har klätt mig stiligt så att jag kan följa med mamma och pappa till Dalsjöfors och titta i en guldaffär. Vi ska se om vi kan hitta nått fint till en kär vän vi ska till nu i helgen...

Stövlar å napp, solen är knapp!

Utomjordingar?!

2011-03-31 @ 13:20:00

Nu är det inte så långt kvar tills jag får besök från yttre rymden! Jag har fått det förrut och det var jättekul så det är klart att man längtar massor!
Förra gången de va här skrattade jag så jag kiknade. Om det var pratet om att jag skulle bli handbollsspelare eller om det är för att det låter så roligt när de pratar vet jag inte.

Det är ju så här... I min ålder, är ju inte så gammal, så är man inte så berest och då känns Danmark som yttre rymden, eller hur?

Så då förstår ni kanske bättre. Det är ju inga aliens utan farmor, faster och fasters "kæreste" som äntligen kommer på besök igen.
Jag förstår inte så mycket av det de säger men vi har alltid kul ihop och jag älskar att somna i någon av deras famnar.

Sist farmor var här, då pratade hon om handboll, som jag sa tidigare. Det kanske är därför som jag ligger och tränar på kaströrelsen numera. Faster lovade att ta med mig på klubb och dricka bier... Hmm, njaa...är nog lite skeptisk till det än, jag gillar mjölken bäst, men vänta 20 år faster då ska vi nog gå på klubb...hihi

Pølse og Lego - jeg er go!

Konstigt paket!?

2011-03-31 @ 07:08:52

Hej igen!
Igår när jag och mamma tog en underbar promenad i solskenet passade mamma på att ta vägen om vårdcentralen. Hon skulle hämta lite koksalt som barnmorskan snällt lovat att ge mamma. Sagt och gjort, vi kom fram till vårdcentralen och vi gick fram till informationsluckan. Mamma förklarade sitt ärende och fick ett paket?
Om man nu kan kalla det paket?!! Barnmorskan hade packat ner en liten behållare och ett par bomullpads i ...
en plasthandske!?
Det såg ganska kul ut och mammas min såg ännu mer kul ut, hihi..

Mys & kram, nu gosar jag ner mig hos mamma igen..

Det ska börjas i tid!

2011-03-30 @ 21:20:13

Man stöter på både det ena och det andra på internet...
Ser fram emot dagen då djupa diskussioner förekommer i köket hos oss...haha

Ett plus ett blir tre!

2011-03-30 @ 12:14:00

Ja, så måste det ju bli!

Mamma och pappa träffades för länge sen och då var de som ett.
Nu fick de mig i januari och nu är vi tre.

Enkel matematik - eller?

Kalle Kanin!

2011-03-30 @ 09:06:00

Jag vill visa er min bästa vän! Givetvis är mamma & pappa de bästa men ibland har de fullt upp och jag har ju lärt mig att leka själv. Då har jag en vän som jag kan mysa med, bita i, hålla om, prata med och smaka på. Han är alltid på gott humör och finns oftast nära till hands.

Nu tror ni säkert att jag menar nappen, men icke!

Jag har fått något mycket bättre!!! Låt mig presentera.... KALLE KANIN!!!Jag fick Kalle av min kusin "Alted", ja, han heter egentligen Alfred...

Kalle Kanin är för go, han har redan varit med om både det ena och andra. Det bästa är att hålla i ett av Kalles ben och bita i hans öra, hihi. Eller att bara gömma hela ansiktet under hans kropp.

Tack Alted för Kalle Kanin - han är go och jättefin

Kort-kort!?

2011-03-30 @ 06:49:45

Vilken dag det blev igår...
Pappa var hemma sent, så jag hann inte skriva något utan hade det mysigt med mamma tills pappa kom hem, sen gick vi och la oss nästan direkt. Men ni ska veta att jag varit med om mycket idag...

Tanken var att jag, mamma och mormor skulle fikat på stan igår. Det finns ett mysigt litet fik, mitt i stan, som brukar vara lugnt. Det drivs av två "tanter" som är jättetrevliga, men tyvärr så var det lite för mycket folk där igår. Mamma och mormor valde då då istället att shoppa loss lite igen. Det gillar jag, det betyder ju oftast mer till mig, hihi. Sagt och gjort! Mamma parkerade bilen och parkerade mig i vagnen, gick bort till P-automaten och drog kortet, swisch, för att betala. Sen knallade vi ut och tog sikte på affärerna. Jag stannade ute med mormor under tiden som mamma gick in i affären. Plötsligt kom mamma utrusandes och såg lite blek ut. Det hade ringt en dam till mamma...

- Hej, det var från banken. Har du ditt bankkort?
- Ja, jag använde det för ca tio minuter sedan.
- mm, i en parkeringsautomat?
(Nu blev mamma lite lätt varm)
Ja det stämmer, svarade mamma.
- Du glömde ditt kort i automaten!!!

Gissa om det blev fart på mamma, haha

Lite tidigt för att gå kort-kort kanske...

Tack snälla du som ringde till banken och gjorde så att mamma fick tillbaka sitt kort.

Längtar...

2011-03-29 @ 09:33:00Om ändå sommaren var här så man kunde få borra ner tårna i sanden...

Detta är konstigt!

2011-03-29 @ 07:15:16

God morgon förresten. Jag har under ett par dagar funderat till och från på en sak. Jag brukar få vara med i den stooora sängen och mysa lite med pappa innan de gamla ska sova. Oftast så somnar jag innan de i just den stooora sängen.
Det är nu det konstiga kommer.
När jag sen vaknar en himla massa timmar senare så är en av de gamla borta!! Pappa är alltid borta när jag vaknar!? Än mer konstigt är att han kommer ju tillbaka varje dag. Mamma har försökt att förklara, men det där med jobb verkar inget kul. Jag har det bra med mamma och tänker ha det så.

Tack pappa för att du smyger på morgonen och låter mig och mamma sova vidare...

hörs!

Solen ställer till det...

2011-03-28 @ 20:51:44

Gissa om jag har skrattat för mig själv idag. Jag och mamma skulle ut och gå i det fina vädret och för att det inte skulle bli lika jobbigt som förra gången hade pappa köpt ett parasoll. Förra gången fick mamma dra mig baklänges för att solen inte skulle blända mig.

Nåväl, ett parasoll!  Smidigt, som man kan fästa på vagnen och sen justera. Toppen! Ända tills mamma märkte att den täcker inte riktigt hela vagnen så solen lyckades blända lilla mig ändå. Mamma, som brukar lösa det mesta, gick bet denna gång och var på väg att knäcka den stackars parasollen innan hon löste problemet. Duktig mamma jag har...

 

Sol hos mig – jobb för dig ;)

Vill inte!!!

2011-03-28 @ 20:51:11

När jag ser hur mina föräldrar hard et funderar jag skarpt på om jag verkligen vill bli gammal. Pappa kom hem idag och vi lekte lite och hade det mysigt. Mamma passade då på att åka en sväng på stan och handla. (Givetvis lite nytt till mig, haha) När mamma kom hem igen så fick jag mat och sen var det dags för det där underbara blöta igen. BAD! Varmt, mjukt och härligt... Pappa busade med mig när han torkade mig och vi båda skrattade så vi satte i halsen. Sen fick jag ligga i mammas famn och mysa med henne. Pappa satt i soffan och rätt som detvar så somnade han. Mamma la ner mig på filten och tog tag i tvätten. Stackars mamma.

Pappa vaknade snart till och då började han med maten till de gamla. Alltså, ska det vara så? Jobba dagarna i ända å sen fortsätta hemma. Hmm...Jag vill har det bra som jag har det!

 

Inget fnys – mjölk å mys!

Nyfiken!

2011-03-28 @ 11:25:19

Just i denna stund är jag på jobbet. Undrar vad de kära gör hemma just nu. Med tanke på solen så tror jag att mamma har fullt upp med att klä på Emil för en lång och härlig promenad i solskenet.

Väntar på att få höra om deras dag när jag kommer hem..


(fördaterat inlägg, sköter ju jobbet  ;)  )

Lättlurade, eller?!

2011-03-28 @ 07:07:53

Jag börjar tvivla på de vuxna lite nu... Igår kväll innan vi somnade så fick jag ligga mellan mamma och pappa i den stoooora sängen. Alltid lika mysigt att gosa, men igår lurade jag mamma & pappa.
Jag ligger på rygg med huvudet mot mamma, med napp i munnen. Nu kommer den stora frågan!

Nappen åker ut och jag försöker nå den.. är på väg att vända mig över på mage med hjälp av att sparka ifrån i madrassen. Mamma och pappa blir lyriska och hoppas att jag ska komma över på sida av mig själv. Mamma ger mig nappen och efter ett tag spottar jag ut den igen och samma fysiska ansträngning tar fart.
Är det ingen som fattar att jag leker med nappen och tycker bara att det är kul ELLER är det rent av träning på att vända mig?!

Bäst att mamma och pappa håller ögonen lite extra på mig under veckan. Snart vänder det!


God morgon förresten!

Sommartid!

2011-03-27 @ 22:52:33

Vi går nu mot ljusare tider. Härligt, att efter en lång period med mörker, åter få njuta av ljuset. Visst har vintern, stundtals, varit vacker och rent av behaglig men har ni tänkt på en sak.

Av alla våra fem sinnen är detett som bara fått njute inomhus...

Under en period var det massa pepparkaksbak, lussebak och dofter av nejlikor som pressades ner i mogna apelsiner som upptogs i min känsliga näsa.

Medan snön låg tung ute och mörkret höll mig inne med järnhand, avnjöt jag kanske dofte av varm glögg eller punsch. Aromen från stekta köttbullar blandades med lukten från rödkål och kanske det rent av slank ner en kall akvavit under nosen på en del av oss.

Så snart jag kom in i vänners varma hem möttes jag av doften av huggen gran. Gran som stolt stod och sken.

 

Dessa ljuvliga dofter har präglat våra hem under en tid, men så snart jag klev utanför dörren och kom ut i den smällkalla vintern och tog ett andetag kände jag... just det! INGENTING!

Hur frenetiskt mina doftsensorer än arbetade var allt som bortblåst. Åkade jag ta ett för djupt andetag genom näsan var det ju kört. Genomfrusen näsa är inget att rekommendera.

 

Nu äntligen börjar huvudets utstickare att få göra nytta utomhus igen. Detdröjer inte länge förrän man kan känna doften av Hassel i luften och vi får ju inte glömma björkarnas sporere som träffar doftsensorerna. Till min glädje, men till andras förtret. Jag tänker då på alla de stackare som lider av allergi. Att inte kunna njuta av dessa tydliga vårdofter måste vara trist. Men jag har funnit en doft som ingen, tror jag, är allergisk mot. Med våren är det inte bara björnar som kryper ur sina iden, utan även de modiga personer som med tändstickor och ruskor begersig ut för att lunta i diken och slänt. Den doften, av bränt gräs, får det att pirra inom mig. Då vet jag att det inte är långt kvar till att ställa fram utemöblerna. Med de så kommer också grillarna fram. Jag har i och för sig redan fått uppleva doften från grill, då min granne grillar året om.

 

När utemöblerna ställs fram brukar man också säga att klockan ställs fram och vi förlorar en timme. Fast det så klart! När sommartide är ställd vet jag ju att det inte är så långt kvar till dofterna av färsk potatis, sill och tång, så jag kan leva med den förlorade timmen.

 

Trevlig vår till er alla.

Pappa vet bäst och är det inte typiskt?

2011-03-27 @ 22:51:05

Det har varit en ganska hektisk dag idag. Först trevligt besök hos bekanta, sen vidare till Emils farfars fars kalas. Vågade inte rikitgt ta med Emil så han fick bli kvar hemma med mamma. Under kalaset så fick man sig en näsbränna av sin egen far, Emils farfar. "Kul blogg du gjort, men attans vad illa du stavar" Ja men va i helsingland, jag är ju halvdansk och har aldrig gillat skidor... (långsökt kanske) Kan tyvärr inte skylla på generna heller, hehe

Sen så var det dags att tvätta bil, både in och utvändigt. TILL VILKEN NYTTA??? Okej jag vet att det kristalliserade vattnet kom så sent som 20 april förra året, men varför just nu och så här mycket?? Uppskattas inte...
Går å lägger mig bredvid familjen å hoppas att solen gör sitt imorgon.

Vi får väl se!

Wow!!!

2011-03-27 @ 22:33:49

Vilken dag! Har varit på första dejten!!! Var hemma hos en vän till mamma och pappa idag och där fanns det en 3 veckor gammal tjej.. Jag var ganska nervös och höll mig vaken hela tiden vi va där. Hon, Molly, däremot var nog ganska trött för hon sov nästan hela tiden. Eller så var hon blyg och sov räv, hihi. Söt var hon och jag hoppas hon gillar presenten hon fick. När vi kome hem efter det trevliga besöket föll jag i sömn omgående...

snipp snapp - ingen napp

Sova ensam..

2011-03-27 @ 12:53:00

Jag kom att tänka på en sak... Första gången mina föräldrar skulle låta mig sova själv en hel natt. Gissa om mamma var tossig?! Pappa var, som vanligt, coollugn. Vi hade först varit och köpt nya sängkläder till mig och min säng var faktiskt snygg. Snyggare blev den givetvis med mig i den. Mamma var nog uppe 73 gånger den natten för att se om jag levde, haha. Klart jag gjorde, jag sov som en prins... Den natten väckte jag inte ens mamma för att äta... Från den natten sover jag alltid i MIN säng. Skönt!

slumra sött

Första dejten!

2011-03-27 @ 11:58:04

Nu är det dags... Jag ska få träffa Molly, ni vet hon jag var och köpte en present till. Det blev rött och inte rosa, hehe. Lite spännande är det... berättar mer när jag kommit hem..

hej svejs

Hjälp, jag är bestulen!!!

2011-03-27 @ 11:08:31

Jag vaknade sent idag... både mamma och pappa sov fortfarande. Märkligt! Sen insåg jag att någon hade varit här under natten och tjuvat!!! En hel timme var borta!
Jag gjorde mig hörd så att "de gamla" skulle vakna till och gissa om det tog fart. Vi har ju massor att göra idag..

Ses snart igen..

Tävling?!

2011-03-26 @ 15:55:40

I dessa bloggande tider har man börjat kika runt på andras bloggar. Det finns ju en miljooon att läsa, men jag fastnade för en som heter Ellionor - lär dig teckna.

Hon har nu en tävling där vinnaren får ett porträtt av någon och vad vore inte mer häftigt än ett porträtt av mig, Emil, att hänga ovanför sängen. De skulle mamma & pappa gilla..

Ni hittar tävlingen här: Ellionor - lär dig att teckna

Vår i luften!

2011-03-26 @ 13:57:39

Vilken dag!!! I morse när jag vaknade så var pappa redan iväg, han skulle jobba lite extra så jag och mamma låg kvar i sängen. Tror vi somnade om för när jag tittade upp nästa gång så stod pappa bredvid sängen med ett leende. Frukosten var serverad till mamma så vi tassade ner. Givetvis ville jag också ha lite mat! Efter att alla ätit frukost vilade jag lite. Sen... Vi packade in oss alla tre och drog till stan, hihi. Första gången som jag upplever storstaden och inte bara närområdet. Mamma ville strosa lite i affärer och pappa ville njuta av solen... själv så passade jag på att sova lite. Vi träffade massa roliga människor. Även om jag sov räv, tyckte det var bäst så. Innan vi skulle hem passade mamma och pappa på att ta en cafe latte i solen, då rusade ett bekant par förbi. De hade lite bråttom hem för lillan i den vagnen var hungrig. Hmm...mat ja! Det var då jag gjorde mamma uppmärksam på att jag vill också ha lite mat, så då fick de äldre snällt dricka upp kaffet snabbt å packa ihop oss hemåt. Ett av plaggen jag fick.... (pappas favorit, barbapappa)

More then life...

2011-03-26 @ 07:44:28

I loved you the minute I heard you were coming. I loved you the minute you were born, then I saw your face and fell in love some more. You were only a minute old but I knew I would die for you and to this day I still would. When you choose to have a child you make a conscious decision to allow your heart to walk around... outside your body. I love my son more than life.

Här är jag

2011-03-25 @ 19:00:39

Bänknötare...

2011-03-25 @ 14:24:10

Har idag varit med på en idrottslektion och observerat. Ingår så att säga i mitt jobb...
Lektionen var nästan slut och barnen hade fått lite egen tid det sista. I ett hörn stod det ett par tre tjejer och lekte med rockringar. En kille stod med alldeles för stora boxhandskar och slog på en säck. En kille kör runt en tjej på plintvagnen och resten av killarna och tjejerna spelade fotboll mot ett mål.
Det skriks och tjoas och ljudet är öronbedövande, som det ska vara i en idrottshall när barn har kul.

Undrar hur det kommer att bli om 7-8 år med Emil. Själv var jag en fotbollskille och varit iväg på otaliga fotbollsturneringar. Tididga morgnar och en uppsjö av fjärilar i magen.
Kommer Emil att bli sådan, hmm.... Oavsett vad Emil kommer att hitta på kommer det finnas en figur vid sidan av eller på bänken. Spelar ingen roll om det är fotboll, tennis, ridning eller ishockey, så ska jag hålla bänken varm under min bak. Barn ska få utöva det de gillar tillsammans med sina vänner och ändå känna närheten av sina föräldrar. Jag tror det stärker barnen på alla sätt.

Bara en lite tanke jag fick under en vanlig idrottslektion. Hinner bli många fler innan Emils första turnering ;)

Rött eller rosa?!

2011-03-25 @ 11:49:00

Det är lite knivigt det här med tjejer. Jag har ju inte varit med i gemet så länge å jag har ju hört hur svårt pappa har det med mamma ibland. Till exempel: Om mamma håller en röd klänning i vänster hand och en svart i höger hand och frågar vilken hon ska välja, spelar det ingen roll vad pappa svarar. Som senast, när pappa sa "ta den svarta".
Då gick mamma loss och frågade vad det var för fel på den röda?!

Jisses... och nu sitter jag lite i klistret!

Jag ska nämligen hälsa på Molly för första gången i helgen och tänkte följa med mamma och köpa en liten present. Mamma frågade mig om det skulle va rött eller rosa.

Min sista stund är kommen tänkte jag...

Tog mig mod och efter ett tag lät jag mamma förstå att rött var det rätta alternativet. Hoppas jag gjorde rätt...

snipp snapp - vart 17 är min napp?

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

2011-03-25 @ 07:37:20

Igår torsdag skulle pappa iväg på sektmöte som mamma kallar det, men jag ville annat.
Pappa var klar att åka, han såg rolig ut, då jag bestämde mig för att bli lite extra kelsjuk. Under dagen hade jag varit lite busig och kanske lite jobbig mot mamma, så hon var trött. Förlåt mamma! Så pappa stannade hemma och lät mamma få vila lite. Alltså, de där vuxna är bra snälla. De stöttar ju inte bara mig, de stöttar varandra oxå.
Pappa tog upp mig i famnen och gick nog ett halv maraton i huset. Det gillar jag! Man ser så mycket bättre från pappa och mammas nivå. Då passade mamma på att laga en god middag. Ja, den måste varit god för pappa pussade på mamma och verkade nöjd.
Efter att jag fått min mat följde jag med pappa upp till stoooora sängen. Där la vi oss och kollade på film. Eller, ja, pappa gjorde, jag somnade på hans bröst.
Då sover jag skönt!

Opps, nu börjar jag nog bli lite hungrig, bäst att väcka mamma, klockan är ju över halv åtta nu!

Vi hörs!

Lyckligt lottad!

2011-03-25 @ 07:30:27

Det finns ett gammalt talesätt som lyder "Den friske har många önskningar, den sjuke bara en"
Jag tycker det stämmer så bra och jag ryser vid tanken att Emil skulle vara sjuk på något sätt.
Igår, så kom Barncancerfondens reklamfilm på TV och tidigare har man inte reagerat mer än att -"Usch, va hemskt!" Nu, med Emil i famnen hamnar allt i ett annat perspektiv.
Så en tanke till alla er familjer som drabbats på ett eller annat sätt...

Kram

Säger väl det mesta...

2011-03-24 @ 20:22:29

Denna bild säger väl en del om hur skönt jag har det...Pappa ser rolig ut...

2011-03-24 @ 17:29:00

Pappa kom hem sent idag och han var inte hemma länge heller. Han svischade ner i duschen och sen på med kostymen och ut igen. Han har tydligen nått sektmöte säger mamma, men jag vet bättre. Pappa är ju med i ett Ordensällskap och träffas med jämna mellanrum. Som förra månanden, då skulle ni sett Pappa. Han hade lånat en FRACK av min morfar. Pappa såg ut som en pingvin! Visst var han stilig, men fortfarande en pingvin, hihi.

Hoppas jag vaknar till lite när Pappa kommer hem så jag får mysa med honom innan vi ska sova.

HEJÅÅ

god morgon...

2011-03-24 @ 07:29:16

...en ny dags äventyr väntar. Jag hörde dock hur mamma och pappa låg och planerade dagen inatt och jag tyckte mig höra ordet "nackträning"
Detta är inget vidare eftersom jag måste ligga på mage och resa huvudet högt över marken innan mamma jublar. Så det är väl lika bra att jag gör så... Mamma hade läst i nån tidning att 2-månaders bäbisar kan lyfta på huvudet och det var dags att hårdträna. Pappa bara skrattade och svarade att det är ju ganska individuellt, så det kan dröja upp till 3-4 månader innan bäbisar lyfter på huvudet. Jaja, hade mamma sagt och refererade till vad barnmorskan sagt en gång. "-Ja lägg ner honom på mage flera gånger om dagen. 100 gånger minst om dagen."
HUNDRA GÅNGER!!?? Min barnmorska måste ju vara tossig!!!

Bäst att vila intensivt nu..

höres!

En hyllning till er alla...

2011-03-23 @ 22:37:14

Här får ni en liten film som jag vill visa er...mys på er alla...

OJ!

2011-03-23 @ 18:07:14

Genom dörren klev världens tjej in!!! är jag kom lite närmare så var det ju mamma som kom. Fräsch efter att ha varit hos frisören...men just nu vill jag bara ha mat mamma, du får visa frisyren senare..

Bon appetit

Vatten över huvudet?!

2011-03-23 @ 17:39:10

Hjälp, det är inte långt kvar nu...
Till dagen då en främmande person ska hälla vatten på mitt huvud. Dop kallas det tydligen, men det ska tydligen inte vara lika skönt som när mamma och pappa badar mig... Lite otäkt, men samtidigt spännande!

Mina föräldrar

2011-03-23 @ 17:36:43

Eftersom jag är lite ny på detta så tänker jag låta mina föräldrar vara anonyma ett tag till. Ni som känner mig vet ju redan vilka de är, hihi.
Men jag kan säga så här mycket att pappa är mer än bara snubben som finns i min omgivning och mamma är mycket mer än bara den där mjölkvagnen som kommer så snart jag skriker.
Nä! Pappa och mamma är de mest kärleksfulla personerna i mitt liv och jag känner att de gör allt som står i dess makt för att jag ska få ha det så bra som möjligt...

Kan inte klaga!

2011-03-23 @ 16:59:14

Vsst blev det lite morgonmys, men både jag och mamma somnade om efter en stund och snacka om sovmorgon, hihi. Jag lät mamma sova en stund till och under tiden så utforskade jag lampan i taket.

Mormor har varit på besök idag, det är alltid lika roligt. Mamma skulle iväg och låta någn gå över henne med saxar eller vad hon sa, jag fatta inte riktigt, men men.. Mormor var här och tog hand om mig till pappa skulle komma hem. Gissa om vi skrattat? Jag somnade till och med en kort stund i mormors härliga famn. Så snart pappa kom hem så kunde mormor åka och jag gillar ju att pappa bär mig lite och vaggar mig, så då "spelade" jag lite trött och kinkig. Pappas famn värmer och hans gungande kan ju få vilken stjärna som helst i sömn så det dröjde inte länge förrän jag somnade...

ZZZZzzzZZZzzzz!

Skulle inte tro...

2011-03-23 @ 07:57:39

...att jag är poppis idag. Igår kväll när mamma och pappa ville sova så ville jag busa. Gissa vem som vann? Jag fick som jag vill så de fick allt vara vakna en stund till..
Morgonen har varit lugn än så länge. Pappa bytte på mig och mamma förberedde den stooooora sängen för lite morgonmys. Idag kommer det att bli mycket skratt och bus... min mormor kommer på besök, det brukar betyda mycket skratt...

Berättar mer senare idag, när mormor åkt hem och är trött, hihi

Puch Puch!

Min pappa...

2011-03-22 @ 21:23:56

...han är lite lustig han! Just nu sitter jag i min babysitter eter att ha sovit en timme och fått mat. Pappa vill ge mamma lite lugn och ro så då brukar jag få vara med pappa en kort stundså mamma hinner med att duscha till exempel. Å där är jag nu... sittandes i min babysitter och ser pappa vid datorn och det enda jag hör är ett hiskeligt smattrande i tangentbordet. Kan undra vad det är han gör... jaja, bäst att va snäll å leka med Laban och Labolina som hänger på "sittern"....

Eller ska jag försöka göra som pappa? Smattra på tangentbordet jag oxå...

pa9rutga342354 vb oiu

så där ja...va tycks?

Nu blir det nog mys en stund med pappa...

hörs imorgon!

Mamma är tokig!

2011-03-22 @ 21:19:57

Ja, den meningen hör jag ofta av pappa och så skrattar han när han har sagt det. Som idag när vi var i en baby-affär och skulle köpa nån bas till min barnbilstol. Mamma och pappa hade planerat att köpa en sådan så att det ska gå smidigare när jag ska in och ut ur bilen. När pappa står och pratar med farbrorn i affären smyger mamma runt och vips!
Där kom mamma med en ny overall till mig... Jag älskar min mamma, hon ser till att jag alltid har sköna och snygga kläder på mig, men jag tror inte det var för overallen vi åkte till affären, hihi.

Jaja, jag fick en sån där bas till barnbilstolen OCH MIN OVERALL!!!

Längtar efter att solen värmer lite mer så jag får ta på mig den nya...

Hörs!

Pyjamasparty?!

2011-03-22 @ 21:16:16

Inte konstigt att man trivs hemma med mamma. Varje morgon så har vi massa mys efter frukosten. Oftast så får jag ligga bredvid mamma i den stooooora sängen och efter det i gymet och leka med mina nycklar men ibland så bråkar mamma med mig och låter mig ligga på mage. Det gillar jag inte riktigt ännu...

vänta bara....

Om de bara visste...

2011-03-22 @ 21:14:59

...jag just nu ligger och sover räv. Pappa har gått upp för en stund sedan och lagat sig sin frukost. Jag känner den där bekanta doften, tror det kallas kaffe. Mamma ligger fortfarande kvar i sängen och sover. Var kanske lite hård mot henne igår kväll. Ville ju vara vaken och se vad mina föräldrar gjorde. Det är tufft att hålla sig vaken efter en händelserik dag. Precis när jag var på väg att lämna in för dagen kom faster Frida på besök. Vem vill sova då?
Ligger och funderar på vad som kan hända idag. Kanske att man skulle ta och utforska sina fötter lite mer idag..

Da-da, vi hörs

HISTORIA: del 4

2011-03-22 @ 21:14:11

Detta får bli sista historieberättlsen, så jag ska försöka att hinna uppdatera er fram tills det datum som jag startade här.

Under mina första veckor har jag hunnit med en massa äventyr. Mamma är ute med mig nästan varje dag, såvida inte vädret har satt stop för oss. Hemma ligger jaggärna och myser på pappas bröst när han tittar på TV. Jag har kännt den sköna känslan av att bada flera gånger och det blir bara skönare för varje gång.

Fram tills nu så har jag ju egentligen inte gjort annat än äta, sova och ... ja ni vet det där som kommer efter maten, haha.
Det så klart... Jag har ju nästan fått mamma gråhårig då jag växt ur mina kläder lite snabbare än vad hon trott..

Från och med nu så kommer jag och bloggen att vara "up-to-date".

Vi ses!

HISTORIA: del 3

2011-03-22 @ 21:09:41

HEJ VÄRLDEN!!!!!!

Jag hade nu lämnat den varma magen med all den service jag fått där. Snacka om all inclusive!!!
Det var jubel och tårar runt mig och snart la de mig på mamma och jag kände hennes varma hud för första gången.
Mmmmm, va gott mamma lukta... Pappa satt med tårar och jag förstod att han skulle meddela mina mor och farföräldrar när han smet ut en stund... Jag pustade ut bredvid mamma en stund innan barnmorskorna tog mig och skulle mäta mig och väga mig...

3480 gram och 51 cm lång...snacka om en guldklimp om jag får säga det själv.

Jag fick lägga mig i en vag och sova ordentligt och låta mamma få sin efterlängtade ostmacka, hihi.

Följ med mig..    Nu börjar livet på riktigt!!!

HISTORIA: del 2

2011-03-22 @ 21:04:55

Det var ganska skönt att se mamma och pappa på BB. Mamma fick lägga sig i ett stort badkar och andas i nån konstig maskin. Haha, mamma och jag blev lite lugnare av det. Pappa såg mest skräckslagen ut.
Efter en stund ville jag få mer plats så jag tryckte på inne i mamma och då... då kom det lugnande grejer och mamma kunde få pusta ut efter ett tag. Jag gick ganska hårt åt henne. Pappa fick sig lite mackor då och då, men mamma fick nöja sig med nyposoppa. Tror inte hon vill se nyposoppa än på ett par år...

När klockan började närma sig midnatt tyckte jagatt detvar dags. Det tyckte barnmorskan också! När mamma frågade vad barnmorskan väntade på svarade hon bara: -Att du ska börja ta i lite.
Pappa hade svårt att hålla sig för skratt, för mamma hade ju kämpat i över 9 timmar...

Då tyckte jag lite synd om mamma så jag gav henne ett par sista tryck och sen fick jag känna förlossningsrummets kalla luft passera mina lungor.

HISTORIA: del 1

2011-03-22 @ 20:58:12

Det hela började väl egentligen någongång i april, men det vet jag inte så mycket om...

Utan det var morgonen den 10 januari som jag egentligen satte fart på mamma och pappa ordentligt för första gången. Jag hade varit lite orolig under natten till måndagen och mamma hade vaknat tidigt. Pappa började jobbet igen denna dag efter att han hade haft långledigt.
Pappa var inte så orolig så han åkte till jobbet, mensa till mamma att hon skulle ringa om det blev värre.
Hehe, pappa hann knappt sätta sig på jobbet förrän jag gjorde mamma nervös igen. Hon ringde till pappa som kom hem igen. Sen tyckte jag att det var dags att låta de arbeta...

Mamma gick som en vandrande våldnad runt i lägenheten och ojade sig när jag gjorde mig påmind i magen. Pappa såg ännu roligare ut när han gick som en skugga bakom mamma för att försöka lugna och massera henne. Till slut klarade inte mamma och pappa av trycket så då åkte de upp till BB.