Idag var det blött!!!

2011-08-28 @ 22:05:20

PREMIÄR!!!!!

Idag var det första gången som jag fick bada i en stor bassäng. Det var allt annat än sist jag badade i nått större än badkaret hemma... minns ni i somras?


"svidande kallt - innan jag hade vant mig och var beredd"

Jag var med mamma och pappa i en stooooor bassäng som höll nästan samma temeratur som hemma i badkaret.
Åh gud så skönt det var och jisses vad jag fick sprattla omkring. Det var störtskönt!!!

Jag var i vattnet med en massa andra goa killa och tjejer men de verkade inte riktigt fattat tjusningen med att få flyta omkring i det varma vattnet och ta sig en sup då och då. Visst blev det lite hostande ibland men det hör väl till, eller?

Jag längtar redan till nästa söndag då det är dags igen. Hoppas de låter oss doppa huvudet då, det ska bli spännande, hihi!! Ska försöka ha lite kort på badet tills nästa söndag...

Väl hemma igen efter badet så minns jag inte mycket, tror jag somnade i fallet ner i min säng så att säga...
Det tar på krafterna att simma...

"simmar lugnt - gör du?"

Dubbelkalas!!

2011-08-27 @ 11:58:54


"i knät på Bernt"


Igår var jag och uppvaktade min mormor & hennes man.

De har fyllt år båda två och nu så passade vi på att gratulera de båda på en gång. Det var mycket god mat och underbart sällskap.
Gudfar med sin familj var med dvs Jojo och så favorit kussen "Alted". Alfred som han egentligen heter är snäll han, han kollade till mig hela tiden och såg till att jag had napp. Även när jag inte ville ha det, hihi.
Idag är vi alla lite trötta men snart väntar en låång promenad så då piggnar vi nog till allesamman..

Jag har upptäckt nått hemskt!

2011-08-18 @ 21:29:32

Idag har jag upplevt nått jag aldrig tidagare varit med om och detvar riktigt otäckt!!!
Jag har upptäckt en ny känsla och jag menar inte hungern efter spagetti eller suget av att brottas med Kalle Kanin, nä detta var nått helt nytt och främmande. Jag har känt saknad för första gången och blivit ledsen av det..

Mamma lämnade rummet för att göra nått en kort sekund och det har hon gjort så många gånger förr men denna gång så kändes det inom mig och jag kunde inte hålla tårarna borta. Jag grät och ropade tills mamma visade sig igen och då lugnade jag mig helt och log mot mamma. Inte konstigt man blir ledse när världens bästa mamma försvinner på det viset, hihi... Glöm aldrig det mamma att jag älskar dig!!

Puss å go'natt alla där ute i stora världen...

Hitta mig om ni kan!

2011-08-17 @ 21:18:16Idag när pappa kom hem från jobbet så såg mamma honom komma och visade att han skulle smyga in tyst för jag sov.. Jojo, tror de ja! Mamma och pappa smög ner och satte på kaffe och mormor smög in försiktigt och gick ner till de "gamle". Då säger mamma plötsligt till pappa - "du kan gå och ta upp Emil"
Va? sover inte han, svarade pappa som gick upp och skulle kolla till mig... Då fann han mig så här, hihi
Gissa om jag sprack upp i ett leende när jag såg att det var pappa som dog bort kudden, han hade ju kommit hem lite tidigare än vad jag trodde!!! Sen var det mys.... Ända tills mamma och pappa åkte och stannade kvar med "omom".
Mamma och pappa skulle på bio och se Apornas Planet. Jisses tänkte jag, har de inte fått nog av aporna efter alla promenader vi gått genom djurparken, haha.
Filmen var tydligen bra för precis innan jag somnade så hörde jag när de kom hem och sa det till "omom"

- slumrar sött just nu -

Förändringar sker....

2011-08-16 @ 09:55:25

Jag har fått lite kommentarer av mina läsare att bloggen varit lite svår att läsa och jag lyssnar på er läsare...

Så likväl som det sker utveckling i mitt tandkött just nu, hihi. (Kliar som bara den på nätterna...) så sker det även utveckling i min blogg.

Hoppas att den nya stilen passar er bättre. Jag kommer att "finslipa" bloggen lite under dagarna så att allt ska vara till just er belåtenhet.

Just nu i skrivandets stund så har jag och mamma tagit oss upp ur sängen efter en kort sovmorgon. Pappa matade mig innan han åkte till jobbet och sen så fick jag krypa ner bredvid mamma igen och givetvis somnade jag om. Gott!

Idag ska jag hälsa på djuren på djurparken (igen) tillsammans med Molly. Ska bli kul, det var ju ett tag sen jag träffade henne... Vi kanske får oss ett gott skratt när aporna känner igen oss, hihiHörs senare!!

Jag är nu officielt en "SÄL"!

2011-08-14 @ 18:21:15

Idag blev det spikat och bokat och jag har varit på den första informationen om hur mina söndagar kommer att se ut fram till jul ungefär...

Jag är en säl, eller som det heter på utrikiska, seal. Lite småcoolt va? Hello, Im Emil and Im a seal, haha

Nu undrar ni säkert vad som flugit i mig, men jag är bara lite småtokig och förväntansfull...
Söndag om två veckor så kommer jag att hoppa i vattnet med mamma och pappa... och jag snackar inte om nått futtigt badkar nu, nänä... Jag ska deltaga i min första babysim-lektion och gruppen jag är med i heter SÄL, hihi.

Jag har fått nya badbyxor också... hur coolt är inte det då, jag slipper blöja när jag badar!!!coolaste brallan i stan!!!!

Nu väntar bara äventyret...

Simma lugnt!

Tillbaka till verkligheten!!

2011-08-12 @ 09:03:24

Jisses va tiden har gått... Två veckor sedan jag var här och uppdaterade er. Ja, det har hänt en hel del uner den tiden...

Jag har varit iväg på en riktigt "sommar-stuge-semester" och allt vad det innebär. Jag, mamma, pappa och min kusses familj åkte till Olofsbo en vecka och lyckades pricka in rätt vecka oxå!!! Strålande sol och mamma och pappa som absolut inte var vana vid solen brände sig rejält, hihi.

Att vara i Olofsbo innebär en liten tripp tillbaka i tiden för pappa oxå. Han tillbringade sina sommarlov där med sin farmor och farfar som hade stuga mitt i "smeten". Idag är stugan kvar i släktens ägor men ägs av pappas farbror. Givetvis smög vi förbi och hälsade på de oanmälda, hehe..


man ska skydda sig mot solen har jag hört...

Det blev ett minst sagt uppskattat besök och senare tog pappa och gudfar med dessa "gamla" människor på "lokal" och invigde stugveckan.


Under veckan hann jag med en himla massa roliga äventyr. Allt från krabbfiske, långa promenader till besök hos andra stugägare och vi fick även besök till vår stuga.

Tack vare vädret så var jag ute nästan hela tiden och gissa om det blev mycket bus...


busar i gräset med min gudfar...

Det hände att min gudfar slet sig från sina tekniska manicker och busade med mig i gräset... Pappa gav honom smeknamnet "Padden"! Tänker inte avslöja varför... hihi

Min kusin hittade på ett litet bus under veckan. Kanske man skulle ta kontakt med modehusen i Milano...


kanske lite varmt om öronen...

När solen stog som högst på himmlen tyckte vi att ett dopp i havet skulle vara skönt... Jo, det var det, men inte första gången. Jag doppade mig i saltvattnet ett par gånger under veckan och det blev skönare för varje gång...


min snälla moster sänker ner mig för första gången i havet...brrrr...

Men kylan försvann snabbt och det var underbara dagar då man kunde sitta i vagnen och bara njuta av värmen... Jag fick till och med lite solbränna under veckan, hihi..


- livsnjutaren -

Efter en vecka i stugan var det skönt att åter få komma hem och ligga i sin egen säng. Vädret gjorde ett rejält omslag och i regnet passade vi på att besöka affärer i alla former och när regnet höll sig borta blev det ett djurparksbesök... men affärer är roligt att gå i med mamma och tokiga pappa. Man vet aldrig vad som kan hända med honom i närheten...


prövning av huvudbonad på en av stadens alla affärer...

Nu är vi tillbaka i verkligheten och pappa är tillbaka på sitt jobb och jag får busa dagarna i ända med mamma. Hon tar hand om mig och ser till att jag får uppleva en massa roliga saker.
Ibland har får jag känning av tänderna som är på väg och då tröstar mamma mig. Än så länge så har inga tänder synts till men tro mig när jag säger att jag kan bitas så det känns...

Jag måste berätta en sak till... Lämna mig inte för länge på filten för jag lovar....jag ligger inte kvar så länge, hihi.
Nu har jag börjat röra mig och förflyttar mig så gott jag kan. Rulla runt är kul för jag vet egentligen inte vart jag hamnar när jag stannar, haha.

Nu så ska jag försöka hålla er bättre uppdaterade och låta er följa med i mina upptåg och framsteg.

Tills nästa gång...

"Sommar, sol, koskit och stugfolder  -  härliga sommar och nu sju månader i ålder"