Kungligt ska det va!

2011-06-29 @ 23:10:54

I övermorgon, fredag, bär det av över havet och äntligen ska jag få höra änderna "kvacka" utanför farmors fönster. Japp, en semestertripp till Danmark ska det bli. Jag har tjatat och tjatat så på mamma och pappa att jag inte tänker sitta i min bilbarnstol i timmar om jag inte kan se någonting. Min bilstol är trång och jag ser som sagt ingenting!
Så äntligen var vi idag och införskaffade mig en ny och större barnbilstol. Men gud, va skönt jag satt i den. Jag ser nästan allting nu juh! Helt fantastiskt skönt, så nu ser jag fram emot resan ännu mera.



här berättar mamma om resan

Det kommer att bli såååååå mysigt att få träffa farmor och gudmor igen, det var ju ett bra tag sen och gissa om farmor kommer att bli chockad när hon ser hur stor jag blivit, hihi.

Nu ska jag låta mamma och pappa få sova lite så de orkar med mig imorgon och till er andra säger jag - sov gott!

de säger att en jorden-runt-resa börjar med ett steg - jag tvivlar, för mig börjar det med blöjbyte, hihi

GRATTIS & TILLYKKE!!!

2011-06-29 @ 22:51:52

Idag har det varit en stor dag för mig, men en ännu större dag för min gudmor. Hon har haft det lite tufft en tid och nu så fick hon äntligen pusta ut...
Efter tre veckors sömnlösa nätter och ett evigt läsande av anatomi och fysiologi inför sin tenta, var det så dags idag. Knappt hade hon sovit och när hon på svaga ben idag gick till skolan visste hon knappt var på kroppen huvudet satt. Var det upp eller ner??
När det var dags för resultatet bar knappt benen henne och när hon fick veta svaret brast det!

I Danmark får man resultat i olika nivåer. 12 är maximalt och bäst. Får man under 7 är man inte godkänd...

Examinatorn sa till min gudmor: Jag kan inte ge dig något annat än 12, TOLV!!!! Hon fick bästa tänkbara resultat!! Det är min gudmor det!

Det är okej att lägga ribban högt - se bara till att ha en stege hög nog!

Jag har åkt tåg!!!

2011-06-27 @ 22:25:56

Det är sant!! Idag när jag var med mamma, "omom" och Alted, min kusin så åkte vi tåget inne på djurparken.
Det var riktigt skönt att sitta i mammas knä och känna hur det fläktade i ansiktet, hihi.
Det måste jag bara göra om!!!

Idag har jag också provat min resesäng för första gången. Bra att ha den invigd innan jag kommer till farmor på fredag. Pappa hade lite svårt med monteringen men, det han inte fixar kan kvitta, så han löste det med andra ord.

Imorgon väntar mamma besök från "mamma-gruppen", det ska bli kul att träffa alla kompisar igen och lyssna på allt mammaprat. Pappa kommer säkert att fly huset, haha..

Tills imorgon - vi hörs, kram & puss!

TILL MINA MEST TROGNA LÄSARE!!

2011-06-26 @ 22:33:57

Ni vet vilka ni är....



jeg elsker jer...

Semestern har bara börjat!

2011-06-26 @ 22:32:42

Midsommar är som sagt över och vi har årets ljusaste dag bakom oss. I kalendern ja!!! Jag har massa ljusa dagar att se fram emot den närmaste tiden. Nu närmast står en liten bilsemester ner till min farmor och gudmor i Danmark. Gissa om det ska bli "sjovt". Farmor kommer säkert att kidnappa mig och inte låta mamma och pappa se mig på ett par dagar, haha. Hon har verkligen gjort allt för att min vistelse där ska bli så bra som det bara kan. Jisses, farmor! Bara att få se dig igen är underbart!
Min gudmor kommer jag nog inte se första dagen. Hon har fullt upp med en tenta i "anato-hur" och "fysi-nånting" och jag hoppas verkligen hon lyckas bra på den. Då blir det galet kul när vi träffas!!! Tror jag ska låta både farmor och gumor få äran att mata mig...

är det mat på skeden???

Så här fokuserad kan jag vara på skede som kommer mot mig...ibland. Hehe, jag kan också busa, men det säger vi inte till någon.

Hoppas vädret nu blir bra där nere så jag kan njuta av sol och vind. Finns inte mycket som är härligare än att få vara ute på promenad i härligt väder... det liksom spritter i kroppen och jag blir på så gott humör, eller vad säger ni?


livsnjutare av högsta kvalité

Som sagt det är bara början på min första sommar...lovar att jag ska berätta mer.

vi ses snart igen!

Sol, vagn och sommar - då min gläde stormar

Midsommarfirande!!!

2011-06-26 @ 22:22:30

Hej igen!
Tänker bara göra ett kort inlägg om mitt midsommarfirande för att skydda mina vänner, men jag kan avslöja att det var nog det roligaste jag har varit med om på länge!!!
Mammas och pappas gäster hade med sig ett tvillingpar och dessa killar var sååååå mysiga. De var jättesnälla mot mig hela tiden och när de visste att jag sov tassade de nästan fram på tå för att inte väcka mig.
Förutom dessa killar fanns det också två små tjejer med. Jag menar riktigt små!!! Fyrfota kelgrisar där en av de snabbt hoppade upp i soffan och pussade på mig. Hihi!!
Jag tror att alla hade trevligt, jag somnade ju strax innan jordgubbstårtan men vad jag har hört så blev det sent. Så sent att tvillingkillarna fick väckas dagen efter ungefär vid den tiden jag brukar äta lunch!? Sicka sjusovare, haha..

Sill, snaps och pappa uti skratt bröt - inget går upp mot dagen efter och en portion gröt!

Vad är sommar och ett cafébesök!?

2011-06-21 @ 22:37:59

Jahapp, då var det snart midsommar och vad jag har förstått så borde det vara mitten på sommaren. Men, vad är då sommar?? Jag har ju inte varit med så länge så jag har inte något att jämföra med, men just nu så känns det som mitten på mars.

Idag har jag varit med mamma och pappa på Hultas Öppna Förskolas midsommarfirande. (ja de tjuvstartade lite...)
Det var mycket mammor där! Pappa kände sig nog lite vilse tillsammans med de andra tre papporna som var där, men de skötte sig bra. Midsommarstången som de hade gjort blåste nog ner ett tiotal gånger. (tappade räkningen för jag somnade en sväng i vagnen) Oavsett det, så var det trevligt. Det var dans kring stången, när den väl stod upp och sen så var det sommartårta.
Jag hoppade över tårtan, har ju hört att det sätter sig på hullet och det vill man ju inte. Måste ju tänka på beach 2031!
Istället så fick jag min mat när vi väl hade kommit ner till stan. Där mötte "omom" upp oss och vi fyra gick till den där gröna tanten mitt i stan. Jag fick min mat och sen så åt de gamla sitt. När allt var som mysigast fick jag suga på en bit melon. Mums fillibaba så gott det var då!
Sen kom pappa på den brillianta iden att bita av en pytteliten bit till mig. Men hallå!!! Har pappa inte lärt sig att jag stoppar allt i munnen med ett nafs! Resultatet blev att jag fick lite svårt att andas och efter en stund så kom allt jag ätit 30 minuter tidigare upp. Stackars Pappa, han ville ju bara vara snäll...
Gissa om jag kände mig snopen. Först sitter man och är mätt och belåten, sen så får man smaka på nått sött och plötsligt så är man hungrig igen, haha. Tokigt!

Pappa och jag åkte hem och lät mamma och "omom" gå lite i stan. Väl hemma fick jag ny mat och denna gång behöll jag det.
Efter maten tog jag mig en tupplur och pustade ut. Jisses, det tar på krafterna att äta så många gånger på så kort tid.

Senare den dagen skulle vi ta oss en promenad i sommarvädret. (?) Nu kom det där igen, sommar?!
Ska man behöva pälsa på sig en overall och mössa när man ska ut en sommarkväll?? Till och med mamma och pappa tog ju på sig tröja och jacka. Nåväl, det här var kanske lite annorlunda trots allt. JAg har nu sett grannskapet från ett HELT annat perspektiv!!

"en prins går inte - en prins bärs fram"

HALLÅ!!! Det finns ju hur mycket som helst att titta på när man ser världen från detta sätt. Nä! Slut med vagnar och annat. Från och med nu pappa ska jag bäras överallt. (opss, nu hörde jag pappa grymta nått) Kanske bäst att bara ta tillvara dessa sköna stunder.

Så...sommar? Ja det kan ju diskuteras, för nått vidare varmt är det ju inte. Men vad gör det när man värms av all kärlek från mor och far.

Una melona, una melona, hör till sommar och sol - men jag struntar i frukten och stannar här i min " nya stol"

Myggen är stora...

2011-06-18 @ 12:41:48

Ja, man kan ju undra!!

Nu i veckan så var jag med mamma och pappa och hälsade på min trevliga barnmorska. Hon är så snäll och får mig alltid att skratta. Samma procedur som sist, vägas och mätas och ja, jag växer, hehe...
Men!!!
När jag ligger där i godan ro och busar lite med pappa känner jag något obehagligt i mitt ena ben. Jag spänner blicken i pappa och han ser nog på mig att jag undrar vad det är som händer. Jaja, lika snabbt som det där konstiga kom, försvann det också. Busandet med pappa fortsatte tills jag kännde samma obehag igen, fast i andra benet. Denna gång slutade det inte lika snabbt. Spännde ögonen i pappa och laddade upp för ett "ambulanstjut".
Precis när jag skulle släppa ut all luft var sticket borta och pappa lyfte upp mig. Mamma kom snabbt fram också nu. Hon hade gämt sig lite, hehe.
Jag hade precis fått mina två sprutor som man ska ha när man är så gammal som jag är nu. Phuu...tack och lov att det bara var två och att det inte var myggen som hade hittat mig..

Tröst och kram fick mig att glömma sprutorna fort igen, skönt!

Premiärturen!!!!

2011-06-18 @ 12:35:40

Tiden går fort nu! Lite för fort för att mamma och pappa ska kunna hänga med i svängarna. Jag har ju läst hur farmor, nästan, skäller på pappa för att bloggen inte uppdateras snabbt nog, hihi. Ja, du pappa, rappa på lite nu!

Precis så var det när jag en dag bestämde mig för att det där med att följa med ut på promenad och då ligga i en liggvagn inte var något för mig. Hallå! Liggvagn?! Det är väl ändå för bäbisar eller? Nä! Upp med sittvagnen nu!!

Bara ett problem insåg jag snabbt. Att sitta i sittvagen var inte så skönt som jagförst trodde. Eftersom det var så varmt så klibbade nästan vagnen sig fast i mig när jag satt där. Som tur är så hade mamma läst nånstans att en fårpläd tydligen skulle vara att rekomendera i en sittvagn. Ehh... en fårpläd i 25 graders värme? Sagt och gjort, det köptes ju en sån på IKEA och efter att pappa fått gå loss med en kniv var den anpassad efter att passa i sittvagnen.

Guuud, så skönt jag satt nu!


Wanna join my new ride? - No way, get your own!!

Med pläden under mig kunde jag njuta av promenaderna igen. Vi har hunnit med många nya äventyr och med mig i sittvagnen kan jag se så mycket mer. Flera besök på djurparken har det blivit och gissa om jag tycker det är kul att g att handla nu när man ser alla olika färger i hyllorna.
I kombination med att jag hittat ett nytt ljud när jag jollrar blir det kul att handla för alla. Ja, alla utom mamma, som tyckte det var lite pinsamt sist. Då var jag med mamma och pappa och handlade. Pappa och jag gick till godishyllan medan mamma gick bort för att leta lite nya maträtter till mig. Det kanske skiljer 20-25 meter och en massa hyllor imellan. Ändå hörde mamma mig när jag satt i vagnen och gladeligen talade om för alla att jag gillar att handla, hihi!


Till sist vill jag passa en hälsning till min gudmor och hennes kille som nu går i en slutfas i sina studier nere i Danmark. Lycka till och så klart kommer det att gå bra. När det är dags att fira är jag redan nere hos er och jollrar av glädje.

puss till er alla som det berör - låter en jollrande sittvagn, är det mig ni hör

Saknad & längtan...

2011-06-18 @ 12:22:24

Helt plötsligt har ordet saknad fått en ny innebörd. Ibland kan man tyckas att saknaden av senap på korven är illa. Eller när du sitter på toaletten och verkligen är i behov av toalettpapper. Då är saknaden stor. Inget av dessa tillfällen går upp mot den saknad som jag känt under mina tre dagar i Danmark då jag var på jobb.
Jag har rest mycket och arbetat längre perioder ifrån nära och kära och visst har saknaden funnits då, men då har jag i alla fall kunnat prata med de en stund och på så sätt stilla saknaden lite.


På andra sidan vattnet befinner sig min familj...

Nu är fallet inte lika lätt...
Under de tre dagarna har jag längtat efter knyttet och varje kväll har jag stått och sett solen gå ner i havet. Där på andra sidan vattnet har då Emil legat och sovit. (hoppas jag, haha)

Det var med helt nya känslor som jag kom hem och åter fick möta de himmelsblå ögonen och det speciella leendet som Emil gav mig när han åter såg mig. Jag fick svårt att hålla tårarna tillbaka i det läget. Vem kunde ana att en sån liten kille som Emil kunde få mig att känna mig ännu mindre...

Du är utan tvekan det mest underbara som finns på denna jord - min son!

All kärlek och lycka ger jag dig min son <3

Veklingar & IKEA

2011-06-06 @ 22:16:39

Här hade man dukat upp till en liten trevlig fest och samtidigt passat på att fira grundlovsdagen...men sen så smiter alla.
Tur att mamma och pappa stannade kvar, hihi.

Idag har vi varit på utflykt och jag har fått testa min nya vagn. Numer så kan jag sitta upp i vagnen och det betyder ganska mycket vill jag lova! Nu kan jag se mig omkring på ett helt annat sätt och åker man till IKEA bara man MÅSTE få se sig omkring. Jisses vad mycket det fanns att titta på... Stolar, soffor, sängar, hyllor och annat men det såg jag inte så mycket av för mamma och pappa hade siktet inställt på... BARNENS IKEA!!!!
Hihi, som vanligt så handlar de till mig när vi är iväg så nu har jag nya haklappar, ny stol, tallrikar och annat smått och gott som de tycker jag behöver. Jo, ja, de köpte nog lite till sig själv också, för efter min tupplur när vi kommit hem vaknade jag och såg att väggarna inte var helt vita längre. Gud va fina tavlor de har satt upp och nu har jag ännu mer att fästa blicken på. Tackar!

Snart bär det av - en trevlig resa över hav

Fest i dagarna två!!!!

2011-06-05 @ 10:06:16

Japp!!
Jag har ju turen att fira lite mer än alla andra... Hur då tänkerni säkert me svaret är ju simpelt!



Jag kan nämligen fira både den danska och svenska nationaldagen!!!
Ni kanske tror att den danska inte kommer att firas, men ack vad ni bedrar er då, haha.
Idag ska nämligen min mormor & Bernt hälsa på och det ska även Gudfar med familj. Det vill säga kusinen Alted kommer!!!! Yippie!!!! Pappa har lovat att laga mat åt alla och om jag känner pappa rätt så kommer han säkert att smyga in lite danska influenser i kvällens tillgivenheter. Hehe, stå på dig pappa!
Det bästa är att de andra vet ingenting om pappas planer, bara han och jag vet vad som är på gång!

Berättar mer sen när vi har grundlurat allihopa.

Visste ni förresten att enda gången det är ok att "grina" är i Danmark. Där betyder "grine" att skratta, hihi

Sommar och långledigt!

2011-06-05 @ 09:57:33

Det har varit ett par fantastiska dagar nu de senaste. Temperaturen har varit över 20 grader varje dag och ibland har det nästan varit lite för bra. Det blir ju så svårt att somna när detär så varmt. Fast igår var det svalkande skönt när mamma och pappa tog med mig på besök till familjen R.

De bor så vackert precis vid en sjö så när vindpustarna kommer svalkar det underbart. Visst fick de jobba lite med mig innan jag bestämde mig för att somna. När jag väl somnat en stund kunde de andra njuta av sommarvärmen och se när de andra barnen visade sina konster.

Jag vaknade ganska snart igen, man vill ju inte missa något, å då lade pappa ner mig i en stor säck!?
Ja, det låter värre än var det är...


en Barbapappa-sacko-säck!!!

Där låg jag skönt!!!
Senare på etermiddagen tackade vi familjen för oss och åkte hemåt igen. Det var nog lite skönare vid sjön måste jag säga, men mamma och pappa börjar få kläm på det där med att vädra och dra ner persiennerna nu, hihi.

Tack min sjungande ängel med familj - nästa gång vi ses bjuder jag på glass med vanilj

MVG - man måste ju börja i tid!

2011-06-05 @ 09:42:03

Hur lätt tror ni det är att vara en son till två lärare?

Ja, det kommer att gå lätt det här med läsning i allafall. Jag låg en dag och myste när jag plötsligt fann något vid min sida och efter lite fingerfärdighet lyckades jag få fram den. Boken!!

mumintrollet - en del av min "lunch"

Tack och lov så var boken inte så svårsmält, hehe. Den var helt klart en bok i min smak.

Läs en bok så blir du klok....eler som jag mätt!