Han gjorde det igen!!?!!

2011-04-29 @ 07:23:03

Jag trodde aldrig det skulle hända igen så därför har jag inte berättat något tidigare, men igår hände det igen!

Under pappas påsklov så var jag, mamma och pappa ute och promenerade längs de vanliga stråken runt om i området. Plötsligt så såg pappa en liten väg som stack in mot skogen. Tokig som far min är styrde han vagnen däråt. Efter 20-30 minuter på en ganska "bumpy ride" var vi mitt inne i skogen och mamma frågade lite försiktigt om pappa visste var vi var någonstans. -Nja, vi kan nog inte vara så långt borta, svarade pappa.
Gissa om mammas blick brände i pappas nacke, hihi... Efter ett tag fick mamma nog och bestämde att vi vänder tillbaka så vi kommer hem nångång.



Igår hände det alltså igen! Vi var ute och gick alla 3 (ja, inte jag så klart, jag ligger skönt i vagnen) och plötsligt känner jag att asfaltens lugna underlag bytts ut mot lite mer.... "bumpy" igen.
Det är ganska mysigt i och för sig att ligga där och bli "vaggad". Denna gången var mamma tack och lov med på noterna så pappa kunde känna sig säker. Han är allt lite tokig, hihi.

Grus, kottar och gran - nästa gång kanske vi kommer till stan

mass-a(tt)-ge... ehmm..

2011-04-27 @ 22:42:20

Hur ska man tolka detta??? Ja, det var ungefär så ja funderade när mamma plockade med mig på äventyr idag...
Ni kanske har hört talas om tusen nålar... det var vad mamma gav mig, hihi...

Skämt å sido...jag har varit på massage!!! Det var en ny upplevelse må jag säga!

Där ligger ja tillsammans med andra kompisar, Molly bland annat och bara blir "mörbultade" Det var tusen nålar, indska och svenska mjölkningar och en och annan solrörelse över magen. Guuud, så skönt!!
Så snart detvar dags att bege sig hemåt hann jag inte nudda kudden i bilstolen förrän jag somnade, hihi.

Det du mamma får du gärna göra om... Massa olja ska du ha oxå...det var skönt!

Förresten, det är redan onsdag och pappa har bara två arbetsdagar kvar denna vecka. Kan undra vad det blir för hyss han hittar på denna helgen, hehe...

Den som läser vidare kommer ju att få veta.




vart tog pappa vägen? han var ju här nyss.... jaja, han planerar säkert helgens nya hyss

Γεια σας φίλοι μου

2011-04-25 @ 16:10:53

Τέλος, η μαμά και ο μπαμπάς κατάφερε να πάρει τις εικόνες του εαυτού μου με την "επική" για μένα.
Ευχαριστώ πολύ για τα ωραία δώρα που έλαβα.
Hugs για να σας εκεί κάτω στην Ελλάδα

En lång ledighet närmar sig sitt slut...

2011-04-25 @ 10:29:16

I alla fall för pappa!! Det har varit underbart att ha pappa hemma hela veckan. VI har hunnit med mycket skoj och bus. Roligast var nog ändå när kusinen "Alted" kom på besök. Vi var ganksa trötta efter att ha busat hela kvällen så då var det skönt att få vila upp sig i soffan tillsammans..


Favoritkusinen "Alted" och jag pustar ut efter en tokig kväll.

Igår var det mest lugnt. Mamma passar på att njuta i solen när jag sover. Sover gör jag ganska ofta nu i värmen. Jag har inte riktigt vant mig vid det än, men vänta bara. Jag ska nog lära mig att njuta av sol och värme. När solen är på väg ner och värmen släpper, det har ju ändå varit runt 25 grader varmt, brukar vi gå en promenad. Det är skönt. Jag behöver inte lika mycket kläder på mig längre och det är gött.

I och med att jag sover lite mer på dagtid blir det lite senare kvällar och då får jag vara med de gamla i soffan och prata. Det gillar jag!!


Lyssnar på mamma och pappas planer för morgondagen.

Det är kul att kasta in ett inlägg ibland och få de gamla att tänka om, hihi.
Nu är det sista dagen på pappas långa ledighet så det är väl bäst att vi tar vara på den... höres sen!!

När man är ledig, behöver man inte vara så redig, hihi

Förlåt!

2011-04-22 @ 11:55:26

...för att jag inte har varit med er de senaste dagarna, men antingen har det varit fullt upp eller så har jag sovit. De där sprutorna gjorde mig nog lite dåsig, så det har blivet ganska mycket sömn de sista dagarna. Fast när jag är vaken är jag lika glad och sprallig som förr. Jag har hunnit med en hel del mellan drömmarna oxå.

I tisdags var det full fat här, då kom det en norrlänning på besök. Jisses va de pratar konstigt. Mamma och pappa fick äntligen träffa en av sina långväga vänner och det blev mycket skratt och prat. Tyvärr var han bara på genomresa så han tog sitt 26 meter långa ekipage och åkte sina 90 mil norrut. Ja, han är långtradarchaufför och hans skrot går i max 90 km/h...haha, det tog nog sin tid...

Onsdagen var trevlig, då var det dags att äntligen träffa "mammagruppen". Molly kom med sin mamma och vi gick tillsammams till träffen. Tyvärr var det inte så många som kom, men de som var där verkade trevliga. Mamma och pappa fikade och pratade med alla de andra vuxna, medan jag och Molly mest låg och kikade på allt och alla.
Efter promenaden hem blev det Kalle Kanin och sköna drömmar.

Skärtorsdagen - Mamma stannar hemma, det blev inget Blåkulla i år, hihi. Efter en skön och mysig morgonpromenad tog vi det ganska lugnt hemma tills det blev dags att åka till underbara "omom". Hon bjöd på smarrig påskbuffé. Min kusin "Alted" var oxå där med sin pappa. Det är alltid lika mysigt med Alted omkring sig. Det händer saker hela tiden då!


Det är skönt att ha en äldre kusin som ser efter mig, hihi.


När vi kom hem efter "omom" så var inte pappa med. Hmm... han skulle åka och jobba?! Så här på natten tänkte jag, men mamma förklarade att han var iväg och spelade skivor. Han smög in sent på natten, alla trodde jag sov men jag lurades bara. Så snart jag hörde att pappa låg i där han hör hemma kunde jag somna om på riktigt igen.
Bäst att vara utvilad, "Alted" kommer och hälsar på idag. Mer om det får ni veta imorgon...

Tjingeling kompisar & vänner - ta hand om alla ni känner

AAAAAAAAJJ!!! som ett par timmar senare blev JJAAAAAAAA!!!

2011-04-18 @ 22:09:26

Alltså, hur får det egentligen gå till här i världen? Jag har inte varit här så länge men lite trodde jag att jag lärt mig. Som jag skrev tidigare så var det en helt underbar morgon. Jag sjöng och mamma och pappa var på lika strålande humör som solen. Vi åkte en sväng och ställde bilen för att gå en promenix till min barnmorska. Hon skulle ta sig en titt på min navel. Sure, inga problem!

Vi gick och njöt i det härliga vädret och kom till vårdcentralen. Där blev vi som alltid väl omhändertagna och jag fick nått skumt på naveln. Kändes inget så jag höll mig cool. Sen såg jag hur mamma stelnade till och tappade all färg i ansiktet och pappa reste sig och pratade med mig. Jag svarade honom och utan förvarning stack det till i benet!!! AJ! Jag gjorde klart för den som stack mig att det där var inte så skönt.

Döm om min förvåning när jag känner ett andra stick i mitt andra ben. AAAAAJJ, nu får det vara nog!!! Jag talade nog om för hela huset att jag var i fara, men pappa och mamma var snabbt framme och tröstade mig och då vart jag lugn igen. är jag kände efter igen så var det inte så farligt. PUST! Ja jä**ar, det var ju min första vaccination!
Den var ju planerad till onsdag!!! Varken jag eller mamma var mentalt förberedda på detta. Tur att pappa är lugn. Antingen så är han så lugn eller så fattar han inte, hehe...

På väg ut köpte mamma nån "alvedolodon" ifall jag skulle få feber. Vet varken vad "alvedobodon" eller feber är, så jag skippar det.

Väl hemma igen efter en sleepy-walk (måste vara motsatsen till power-walk) fick jag vara ute en sväng med de gamla. Pappa fixade nån rabatt och utemöbler och jag njöt i mammas famn.


Vem kan tro att jag fått en spruta i vardera ben en timme tidigare?

När vi alla stod i solen och njöt kom brevgubben. Han lämnade ett jättestort paket till mig!!!! JAAAAA!
Jag fick hjälp att öppna det och gissa!? Jag har fått en alldeles egen stjärna.. Den heter Emil E Bergqvist...

Jag har fått den av min gudmor och hennes käresta.  Man kan se den om man använder sig av google earth.
Man kan se den med dessa koordinater. 21:40:49.51  +55:21:22.4 och den ser ut så här...



Inte nog med stjärnan... Det var med en dikt också... så fiiiin..

Et hjerteslag - en livets gave
dyb kärlighed ved förste blik,
det varmaste tak skal du have,
for netop dig i livet jeg fik.
Jeg vil passe dig hver eneste dag,
fölge dig godt på din videre vej.
at blive gudmor er ingen sag,
når barnet er så dejligt som dig.

- Så der er en ting du skal vide,
din gudmor dig kun det bedste vil give.

Dagen som startade så bra fick en smärtsamt vändning men allt efter som dagen gick blev det bara bättre och bättre. Just nu ligger jag och sover bredvid pappa i soffan, men innan jag somnade låg jag och sjöng en stund och njöt av mina föräldrars uppmärksamhet och leenden.

ps. imorgon kommer min gudfar, likaså morbror, på besök... det gillas!

en spruta eller två - mamma och pappa älskar mig ändå

Vilken morgon!

2011-04-18 @ 10:11:08

God morgon alla vänner!!

Solen skiner och jag är på strålande humör... Jag väckte mina föräldrar imorse genom att sjunga för de.
Verkar som ett bra sätt... de lyfte över mig i den stooora sängen och bara log åt mig. Så jag fortsatte sjunga för de... Mysigt!

Nu ska vi göra oss iordning för att besöka morbror, även gudfar, i det fina vädret. Den stackaren får sitta inne på ett kontor, hehe..

Solglasögon på näsan - vi ska hälsa på storfräsa´n

Tufft att vara ledig...

2011-04-16 @ 22:23:10

Det knopas och fixas i vart hörn nu...
Trodde mamma och pappa var lediga på helgerna men icke! Det har varit full fart... Mamma åkte för att handla blommor och pappa satte mig på att dammsuga. Nja, jag satt mest och tittade på och lät pappa dammsuga, men det är tröttsamt att se någon arbeta, hihi.
När mamma var tillbaka så planterades blommorna hon köpt och sen var pappa i full gång med att röja i garaget.
I samma stund kom "omom" på besök. Då passade vi på att gå en promenad och jag fick vila.
Klart man blir trött när det händer så mycket runt omkring mig. Det var skönt med ett svalkande bad efter det och sen var det dags att ge upp... Tur vi har plats i soffan...jag börjar bli ganska lång nu.

Efter en hård arbetsdag är det gott att sträcka ut lite...

Det tar på krafterna... får se vad morgondagen har att erbjuda. Kanske man får vara med om en fönsterputs, vad vet jag? Ska nog snacka lite med "de gamla" om det. Tills dess - sov gott.

Arbete gör mig trött - lätt att somna sött

Två-språkig?!

2011-04-15 @ 20:34:56

Hej igen!!

Har precis pratat lite med mamma om sommaren. Hon verkade inte förstå så mycket, men men..
Kanske är det min dialekt som ställer till det, vad vet jag. För att va på säkra sidan så lät jag pappa texta under så alla kan förstå, hihi..


Inget snack om saken va? Huvudsaken är att farmor förstod mig, hehe..
(läs kommentaren från henne här)

Våren är här för att stanna!!

2011-04-15 @ 09:54:51

Äntligen!!! Nu har den sista snön försvunnit, åh vad härligt!!!

Nu väntas bara sopningen av trottoarer och gator så jag kan njuta av långa och många promenader. Värmen ska tydligen hålla sig en bra bit över 15 grader på dagarna. Kunde inte bli mer passande att mamma och pappa är hemma hela helgen och veckan som kommer. Vi kanske till och med ska åka och hälsa på morfar nere i stugan..

Håller tummarna..... i munnen, hihi

Pappas sista dag!

2011-04-15 @ 07:33:53

Ja det stämmer, fast det är inte så farligt som det låter. Just nu ligger jag och sover med mamma bredvid mig och pappa har åkt till jobbet. Sista gången denna veckan... sen har han ledigt i massa dagar. Nått påsklov tror jag det kallas. Geez, va härligt att ha både mamma och pappa hemma så mycket. Det betyder att det blir massa bus och säkert en och annan utflykt.

Veckan som gått har varit lite upp och ner. Jag har nu hämtat mig från all uppståndelse och är lika pigg och busig som jag brukar vara. Jag har till och med börjat träna på min danska. (Pappa ska lägga ut bevis i helgen)
Jo det är sant... jag och farmor har ju pratat en del när vi varit själva så man har ju snappat upp ett och annat.

Nu får ni ha det så bra så väntar vi in pappas "bevismaterial"

Här får jag lära mig att förstå danska... svårt ;)
Här tränar jag min danska...


Jag är en god "dreng" - trivs i min varma säng

TTT ...

2011-04-13 @ 11:43:00

Det har nu åter blivit vardag och det känns lite tomt efter all uppståndelse som varit kring mig den senaste tiden.
Jag var hos barnmorskan igår och blev vägd och mätt. 6,2 kilo och 65 cm lång har jag blivit. Inte illa!
Egentligen skulle jag ha fått min 3-månaders spruta, hua!! Första vaccinationen, men jag fick den inte. Barnmorskan tyckte jag såg lite krasslig ut och så kanske det är. Har varit lite trött och hängig nu.. Igår kväll låg jag mest hos pappa och sov. Vaknade till lite när mamma kom och gjorde oss sällskap. Det var kul, vi busade lite, men jag somnade snart om igen. Sov nästan hela natten...

Idag har jag varit lite grinig och sovit till och från. Vaknat 2 gånger och varit ordentligt ledsen. Vet egentligen inte varför men det känns skönt att mamma snabbt kommer och tröstar mig. Hoppas det blir bättre tills pappa kommer hem. Vi får se då...

en trött Emil = en "lessen" Emil

Dagen "D" och dess efterskalv...

2011-04-11 @ 22:06:23

Jag har nu hunnit bli tre månader gammal och de senaste dygnen har varit fulla med aktiviteter... Skulle jag försöka få med allt här så skulle mamma behöva bistå med mycket mat under tiden, hihi. Så jag ska försöka fatta mig kort!

Sist jag skrev i bloggen var i fredagskväll och det har hänt lite sen dess... Lördagen var stillsam tillsammans med min farmor och faster samt hennes käresta... sen...

Söndag och det var dags!!! Jag såg hur de gamla for runt till höger och vänster. Faster var nervös och skakade, farmor likaså. Pappa och mamma yrde runt och fixade och trixade och Rene var bara cool. Vi for till Brämhults Kyrka och där fick jag på mig en klänning!? Första och sista gången skulle jag tro... Jisses vad mycket folk det hade kommit för att se mig bli döpt. Underbart!!!

Först så började en tjej, som mamma känner, att sjunga. Gud, det var så vackert att jag försökte sjunga med, men jag hittade inte rätt tonart. Sen så stod det en kul farbror och pratade och plötsligt så tog han upp mig och jag fick äntligen något svalkande över mig. Kanske inte på det sätt jag hade trott, men skönt var det. Vatten över huvudet när det är varmt är toppen! Sen läste min gudmor en dikt. Då fick både mamma och pappa tårar i ögonen.


Min farmor och min gudmor...


Dopet var ganska kul, men det var roligare efteråt.

Då var det kaffe! Alla satte sig och drack och åt och mamma la ner mig i min "sitter". Hon trodde jag sov, men icke!! Jag låg och tittade på alla och lyssnade på det stillsamma sorl som fyllde lokalen. Sen var det dags för presentöppning. Oh my... så mycket fina presenter jag fick. Tack alla för de!!! Allt från gåstol, smycken, gosedjur till en superkamera, massa pengar och en riktig stjärna!!! Hur coolt är inte det? En egen stjärna!!!

Efter kaffet for jag hem med mamma och pappa. De bytte om och lämnade mig i farmor och gudmors händer. De skulle gå på konsert. Första gången mamma och pappa gick ut själva tillsammans på läääänge. Det var de värda tycker jag och trots att både farmor och gudmor var trötta så var jag ju trygg i den där Renes händer. Han är ju superlugn!

Jag sov inte mycket den kvällen utan busade mest och skrattade massor med "utomjordingarna". Jag väntade ju på mina föräldrar. De kom tidigare än jag trodde, hihi. Tror de saknade mig...


Idag, måndag, har jag och mamma fått en ganska vanlig dag. Sovmorgon och mys. Vi var ute och strosade i det fina vädret och till eftermiddagen kom mina danska släktingar. Farmor bjöd på underbar middag. (jag fick bara titta på) och sen myste vi tills det var dags att säga farväl till mina gäster från söder. Då var jag tvungen att gråta lite. Inte kul att se de som passat upp mig 24/7 åka... Mamma hinner ju inte skämma bort mig lika mycket, hehe.
Det bästa är att jag vet att jag kommer att få se de i sommar igen. Den gången hemma hos de i Danmark!!!! Spännande!!!!


Saknar er...


Nu sitter vi alla tre i soffan och det känns lite tomt. Imorgon när jag vaknar kommer allt vara som vanligt igen. Nästan - jag är ju lite äldre, lite mer erfarenhet och fylld med massa kärlek.

Tack alla ni som gjorde min dag - lyckligast i världen är just jag!

24 timmar... räcker inte!

2011-04-09 @ 10:47:22

(Dette indlæg vil blive vist på dansk længere nede..)

Hej igen! Ledsen att jag inte hann sätta mig igår, men dygnet som passerat har varit hektiskt.

Fredagmorgon - vaknade ju som vanligt tidigt och fick min mat, men sen fick jag inte somna om?! Nähä! Jag blev inpackad i min overall och vi åkte en tur. Härligt att åka bil! Vi skulle hälsa på min barnmorska som tryckte på mig när jag låg i mammas mage. Kul att få se vem hon var. Hon skrämde mig lite, men jag lugnade ner mig efter en stund. Sen åkte vi en tur till. När jag lokaliserat mig insåg jag att jag var placerad mitt i ett gryt med mammor...
Vi hade hamnat på mammas gamla jobb och satt nu i personalrummet bland en massa tossiga mammor. Jisses vad det "ojades" och "tjöt". Tror mamma kände sig stolt. Jag satt bara och tittade på alla och kunde väl bjuda på ett leende eller tre. Hehe...
Sen tittade vi in i ett klassrum. Mammas gamla elever satt där. Oj, va tyst det blev när mamma steg in med mig. Tror att mamma har varit en sträng fröken... Bra mamma!

Sen åkte vi hem en kort stund innan det var dags att åka igen. Då skulle vi till det där stället där jag ska bjuda på kaffe å så efter dopet. Mamma och pappa vet precis hur jag vill ha det!!

Äntligen hem igen och kanske man kunde få vila lite nu...nähää! Då kom min morbror och jag fick se vr nya bil. Vilken pärla...nu kan mamma packa in mig och ta med mig på äventyr utan att krångla med vagn och dylikt. NAJS!!!

När morbror åkt la jag mig för att blunda en sväng... Pappa damsög och ljudet av dammsugaren brukar få mig att somna gott... Även denna gång.

Nästa gång jag öppnade mina ögon satt det tre utomjordingar på knä framför mig och babblade... Jag fattade inte ett ord, men jag kände igen ansiktena och leendena... Farmor hade kommit!!!! Yippie!!!!!

Hela kvällen låg jag antingen i farmors, fasters eller Renes famn... Gillar att bli bortskämd...

När alla lagt sig trodde mamma och pappa att de skulle få pusta ut lite och få sig en skön natts sömn. Nja, pappa kanske fick det, men mamma fick minsann se sig besegrad. Jag vaknade 4 gånger den natten... Jag hade ju ett och annat att prata om med mamma, det hade ju hänt en hel del. Mamma var inte riktigt lika pratsam, hihi..

Tiden bara försvann - men allt jag hann


Hej igen! Undskyld jeg ikke har tid til at sidde ned i går, men de dage, der er gået har været hektisk.

Fredag ​​morgen - vågnede selvfølgelig som sædvanlig tidligt og fik min mad, men så fik jeg ingen søvn! Okay! Jeg var indhyllet i min dragt, og vi gik en tur. Fantastisk at køre i bilen! Vi ville besøge min jordemoder, som skubbede mig, når jeg var i livmoderen. Sjovt at se, hvem hun var. Hun skræmte mig en smule, men jeg beroligede mig ned efter et stykke tid. Derefter gik vi en tur. Når jeg ligger mig selv, indså jeg, at jeg blev placeret i midten af ​​en gryde mødre ...
Vi endte op på mors gamle job og sad på lærerværelset, blandt en masse tåbelig mødre. Geez, hvad "ojades" og "hylede". Har mor følte stolt. Jeg sad bare og kiggede på alle, og kunne godt tilbyde et smil eller tre. Hehe ...
Så vi kiggede ind i et klasseværelse. Mors gamle elever sad der. Ups, hva roligt det var, da min mor trådte ind hos mig. Tænk mor har været en streng lærer ... Godt mor!

Så vi gik hjem kort før det blev tid til at forlade igen. Det ville tage os til det sted, hvor jeg vil tilbyde kaffe på det efter dåben. Mor og far ved, hvor jeg vil have det!

Endelig hjem, og måske du kunne få lidt hvile nu ... nej, virkelig! Så kom min onkel og jeg fik at se VR nye bil. Sikke en perle ... nu, kan mødre wrap mig og tage mig på eventyr uden besværet med at behandle med vogn og lignende. Pæn!

Når onkel væk, jeg tilføjet mig til at lukke mine øjne for en tur ... Far damsög og lyden af ​​støvsugeren tendens til at gøre mig sove godt ... Selv om denne gang.

Næste gang jeg åbnede mine øjne, sad de tre udlændinge på knæ foran mig og talte ... Jeg forstod ikke et ord, men jeg genkendte ansigter og smiler ... Bedstemor var kommet! Yippie !!!!!

Hele Aftenen var jeg enten i bedstemors, tante's eller Rene's arme ... Kan lide at blive forkælet ...

Når alle har afregnet netop mor og far, at de kunne slappe lidt af og få en god nats søvn. Nå, måske far fik det, men min mor var faktisk sat ned. Jeg vågnede op fire gange den aften ... Jeg havde et par ting at snakke om med min mor, ville det være sket en masse. Mor var ikke helt så snakkesalig, hihi ..

Den tid bare forsvandt - men alt, hvad jeg havde tid

Vem 17 var det??

2011-04-07 @ 22:13:41

Idag har jag bara haft en lugn och skön dag, ända tills han dök upp...
En svartklädd farbror med lugn och behaglig röst. Gillade att lyssna på honom då han satt och pratade med mamma och pappa. Han verkade trevlig och lite lustig. Jag satt mest i pappas knä och tittade på honom när pappa plötsligt lämnade över mig i farbrorns famn. Han höll mig lite lustigt och klappade mig på huvudet, sen så lyfte han upp mig högt upp mot taket. Då kunde jag inte hålla mig för skratt. ;)

Det verkar som "de gamla" verkade nöjda och lugna när han gått... Då gick det upp för mig... Det var ju planeringen för mitt speciella bad på söndag... 

Det drar ju ihop sig...

Fast det händer mycket innan det är dags på dop.
Imorgon kommer min farmor, faster och hennes kaereste från Danmark. YIPPIE!!!! Det är kul när de kommer. Jag fattar ju ingenting vad de pratar om men det låter kul. Hihi.. Det kommer bli en lång och hektisk dag imorgon.

Ingen sovmorgon.. Ska på läkarbesök tidigt och sen ska jag få träffa mammas gamla elever, vidare ner på stan och se till så mamma och pappa köper mig nya kläder till dopet. Sen måste jag nog sova lite... Eftermiddagen ska det planeras med dopkaffe (hämtar andan) sen så måste jag va snäll och låta mamma och pappa hinna städa lite och förbereda för de tokiga danskarna, hihi..

Så ni förstår, det är fullt upp! Bäst att ta sig lite mat och sova nu då.. ses!


Danskar, släkt och dop - denna helg går i festens rop!

TOKIG, FARLIG & NYTT?

2011-04-06 @ 22:42:09

Föreställ dig att du ligger skönt på rygg å vet att du somnat bredvid pappa. Du ligger å njuter med nappen i mun...
Någonstans långt borta hör du röster, men orkar inte bry dig. Rösterna kommer närmare och du kan urskilja att någon säger "vakna" lite lågt. Äsch, du ligger ju så skönt å drömmer så du reagerar inte. Det blir tyst en sekund och sen... VAKNAAAA!!!!
Med ljusets hastighet öppnar du ögonen å zoomar in blicken...

Precis så vaknade jag i eftermiddags... När mina blå fokuserat blicken såg jag till min glädje att kusinen "Alted" och "omom" hade kommit på besök.

Det blir allt som oftast lite fart i huset när Alfred och mormor kommer in i huset och så även idag. De gamla tog sig lite kaffe och sen gick vi till lekplatsen en sväng. Alfred gungade och lekte glatt. Jag låt bekvämt i min vagn. Jag menar, vem vill vara ute i regn när man kan ligga varm och bekvämt?!

Sen när vi kommit in igen skulle mamma byta på mig. När jag ligger avslappnad och låter mamma göra det kommer "omom" från ingenstans och blåser mig på magen. Gissa om jag blev rädd!? Det är inte okej att skrämmas så...men vänta bara... jag ska nog ge igen "omom"

När jag vilat en stund och låtit "omom" och Alted åka hem hände det något konstigt...
Jag följde med pappa upp och vi kollade på fotboll på TV, jag somnade. Efter en halvtimme eller så kurrade det lite i magen och jag gjorde mina föräldrar uppmärksamma på detta.

Jag trodde jag skulle få komma till mammas trygga famn, men ack vad jag bedrog mig! Plötsligt ligger jag i pappas famn och då är det läge att grina lite. Pappa kan ju inte ge mig mat. ELLER?
Jag hann knappt dra igång sirenen förrän jag fick något i munnen och det var en bekant smak.



PAPPA MATADE MIG!?!

Döm om min förvåning... men det var ju lika gott, hihi. Jag slurpade i mig innehållet snabbt och för att inte göra mamma besviken ville jag ha lite till så vips så låg jag i mammas famn igen... mmm...

Nu är jag inte hungrig längre så jag tackar för denna dagen. Dags att sussa....

mätt, bytt & trött  -  att flaskas, det va sött

Mamma är bäst!

2011-04-06 @ 07:13:35

God morgon!!

Vill bara säga detta innan jag somnar om bredvid mamma.
Igår kväll när mamma och pappa skulle lägga sig ville jag inte somna igen. Då tog mamma fram sitt "hemliga vapen". Hon tog mig i sin famn och så började hon att gå runt samtidigt som jag fick den där sköna smekningen på pannan. Spelade ingen roll hur jag kämpade emot, mamma vann ändå.

Tack mamma för att du vet hur man söver trötta mig, hihi

Mammor är bäst - ingen protest!

Fotbollsproffs?

2011-04-05 @ 23:22:33

Det märks att det kristalliserade vattnet har fått kapitulera!!! Snön smälter som PET-flaskan i vårbrasan! Härligt!

Med grönare ytor kommer oxå alla icke-vinter-idrotter fram och det märks på TV. Ikväll har jag legat med pappa och tittat på fotboll. (Först spanade vi in slutspelshockeyn, men det sg kallt och brutalt ut)
Champions League och matcherna mellan... Äsch, jag bryr mig egentligen om vem som spelar, jag gillar mest att det rör sig och det är en massa olika färger, hihi. Jag njuter gott av att ligga på pappas bröst å bara slappa.



Men det så klart. Att springa och jaga en boll ska väl inte vara så svårt? Att sparka in en boll från halva plan klarar jag oxå, låt mig bara växa till mig lite först. Ni undrar säkert vad mamma gjorde under tiden... Hon satt faktiskt med och tittade å när de gamla skulle laga mat fick jag titta själv.

Mamma och pappa lagade fisksoppa?! Hur tänkte de där?? Pappa gillar ju inte ens fisk!

jaja, de verkar leva fortfarande så det gick nog bra. Nu är all sport slut så jag tar "hissen" upp å lägger mig.
SOV GOTT!
(hissen = nån av de vuxna bär mig upp... kan vänja mig vid det...)


skott, pass och en tunnel på min morbror - en vacker dag ska jag göra det, oavsett va ni tror

Vänta bara tills jag blir stor!

2011-04-05 @ 18:28:27

Då.....

... nja, det blir nog ingen passat!

Ganska kul filmsnutt som får en att fundera på vad Emil kan tänkas hitta på när han blir större...

På mångas begäran!

2011-04-05 @ 07:39:15

Håller på att färdigställa det men redan nu kan ni skriva en hälsning i Gästboken. Klicka på länken bara...

Inte konstigt man är trött...

2011-04-04 @ 22:48:48

Idag har jag hunnit med massa kul. Jag började dagen med att sätta eld under galoscherna på mamma. Tänk själv vilken stress det blir när jag bestämmer mig för att bajsa tre gånger på raken... utan blöja på mig, haha. Inte nog med det, när mamma var som mest tossig tyckte jag det var bäst att lätta på trycket lite oxå. "Brandslangen är lös!!" Hehe!!

Under kvällen fick vi besök av tre skumma typer...



Apa, Bubba å så en bitter finne kom med en smaskens tårta till mamma och pappa.
Det var klart trevligt att sitta och lyssna på deras historier och tiden verkligen sprang iväg. Efter att ha läst deras kommentarer på ett välkänt socialt media verkar det som om jag passerade deras test...

"Har haft en trevlig fikastund hos Linda och Henke. Lille Emil fick klart godkänt. Verkar kry och drar i sig bröstmjölk i samma takt som far drar i sig whiskey."

en annan skrev

"Undrar bara när det är dags att möblera om Emils rum till ett kontor? ;)"

den tredje noterades för...

Mycket trevlig, snart kommer arga snickarn och river i rabbaten! :D

Verkar lovande inför stunder på altanen som pappa planerar att bygga. En arg snickare hittar man inte överallt...


Nu så är jag badad, pappa var lite orolig att de tre skumma typerna skulle besudla mig med smuts, så han tog det säkra före det osäkra, hehe.. Sov gott alla!


Hopp o kojs - girls and boys


Morsning korsning!

2011-04-04 @ 07:10:48

Grått å trist ute, inte konstigt att man tar sig en sovmorgon. Vill ändå inte se Falcon Crest.
Blir nog till att va inne idag med det tråkiga väder som är utanför. Jag kommer ju bli blöt oavsett...
Bad-dags ikväll...gud så skönt!!

Vi hörs, känns, ses - vem va det som ..

Gäsp!!!

2011-04-03 @ 22:04:48

Inte konstigt att man är trött å jag kommer antagligen somna innan huvudet landar på kudden...

Pappa tog med mig på en lång-promenad idag så att mamma kunde få ro om sig själv. Gissa om pappa va slut efter en rask promenad på runt en timme. Själv låg jag bara å njöt, hehe.
Sen fick jag vila en stund och ett snabbt besök av "omom" å Berra innan det var dags att åka en sväng.

Supermiddag hos "moffa"!!!

Vi var i tid, men ändå var alla redan där... Moffa med familj, Kusinen "Alted" med familj och till och med "moffas" mamma var där. Det var kul att träffa alla och att få ligga i moffas knä. Det är kul, för moffa brukar göra så roliga grimaser å ljud. Jag slumrade till lite då och då när de gamla skulle äta. Tydligen var det supergott, för de åt länge. Sen när jag fått min mat tog Kattis hand om mig å jag fick "sväva" i hennes famn. Jag kallar det sväva, fast egentligen ligger jag bara på mage på hennes arm. Skönt för min mage när jag är mätt.

Nu är jag hemkommen och fått på mig pyjamasen, så snart lägger jag ner ögonlocken och täcker de blå för dagen.

snark snark - nu är sängen min mark

Piggelin!

2011-04-03 @ 11:33:49

Är oxå namnet på en god isglass, men värmen är inte riktigt tillräcklig ännu. Nej, Piggelin, det var jag det i morse!

Gud va härligt det är att bara ta det lugnt på morgonen... men då...

Ringer givetvis telefonen och det var min morbror som ringde. Han som har tummen mitt i handen ni vet, hihi. Han och pappa brukar skoja friskt om vem som gör vad och hur och det retar honom lite att pappa håller mer på Danmark än Sverige. Bara att gilla läget...tonen är rå men hjärtlig! Det planerades lite för dagen...

Idag ska jag få träffa morbror och det ska bli kul. Kommer förresten att träffa många idag! Vi ska till moffa på middag och där kommer ju Kusinen "Alted". Tänk när jag har lärt mig att springa som Alfred... Då blir det jobbigt för de gamla.

Spring, lek och stoj - jisses va skoj!


Nu växer släkten...

2011-04-02 @ 19:26:00

Jag ska iväg på partaj ikväll!!! Äntligen ska jag få träffa mina tredjekusiner Hampus & Lukas, dessa bustroll, hihi.
Deras mamma blir äldre idag så min mamma och pappa har bjudits på kalajs och givetvis måste jag med.
Jaja, jag är inte så ledsen för det. Jag gillar att träffa nya människor och det ska bli "gôrmysigt".

God mat och dryck... ehh... det är ju det jag får hela tiden?! Nåväl, mamma och pappa får väl njuta av det då.

Grattis till mamman till mina 3:e kusiner och hoppas du mår bra imorgon, hihi.

Finns det inkomst - finns det utgift!

Let's get ready to rumble...

2011-04-02 @ 15:32:09

A little warning to all of you out there...



...dont throw me a rabbit!!

Bus-morgon!

2011-04-02 @ 08:52:17

Äntligen var den där "lura-skjortan-av-folk-dagen" över. Var det nån som blev riktigt lurad igår så tala gärna om det...
Lördag... vad är skillnaden egentligen för en kille som mig? Jo!!! Pappa är kvar hemma!!!
Blev lite orolig först, för när jag vaknade var varken pappa eller mamma i närheten. Jag gjorde inget väsen av mig utan låg mest och tittade i taket och lekte med Kalle Kanin. Då hörde jag steg i trappan... det var mer än ett par fötter som kom upp. JAAA!! Båda de gamla tittade ner på mig och mamma lyfte upp mig. Jag fick min frukost, slurp, och sen fick jag lägga mig mellan de gamla i den stooora sängen.

Det blir mycket mys en morgon som denna... Det är stunder som dessa jag funderar på vad jag egentligen heter... Jag menar, mamma och pappa kallar mig en massa olika... Knyttet, knodden, sötis, grynet, goding och så det bästa... ÄLSKLINGEN! (kommer ni på fler bra namn, skriv gärna de här under)

Jag har till och med min alldeles egna tröja!!! Kolla bara!!

- klart man är en älskling!

hihi...inte illa va!?

Nä! Nu återgår jag till myset en stund...kanske rent av somnar om oxå...



Tjingeling från en älskling!

Varför en blogg?

2011-04-02 @ 08:44:32

Ja det kan man fråga sig? Första gången jag hörde talas om blogg tänkte jag "vad ska det va bra för?"
Nu sitter man här och kikar runt och inser att det är ganska kul att både läsa och skriva. Skriva har jag alltid gillat på ett eller annat sätt, och nu passade det med en blogg. Ett smidigt sätt att dela med sig av tankar och händelser.

Jag fick frågan om det inte är svårt att skriva. Jag tycker inte det, jag utgår bara ifrån mina egna funderingar och känslor. Då, av en slump, läste jag på en mycket kär persons "statusuppdatering" dessa rader...

Det kræver mod, at skrive hvad man har af føleleser omkring livet i al almindelighed - det er så let att blive opfattet som sentimental.

För er som nu har lite svårt att förstå danska kommer översättningen här:
Det krävs mod att skriva vad man har för känslor om livet i allmänhet - det är så lätt att uppfattas som sentimental.

Hmm... kan ligga något i det...

Så, i fortsättningen får ni kalla mig modig, för jag tänker fortsätta skriva..

Jag är kär!!!

2011-04-01 @ 15:49:48

Någon måste ha läst mitt tidigare inlägg och tjänat sig en hacka på att sopa upp gruset! Gatan är sopad utanför och det är rent och snyggt. (tyckte dock jag hörde en traktor sopa tidigare idag...) Gillar när människor skyndar på våren.

Hörde på radion idag att Borås ska försöka bli bättre än Göteborg på humor!? Bara det är ju ett skämt!!
Istället för Kal och Ada skulle Borås skapa karaktärerna Roland och Maj. (Namnen är efter några dammiga politiker i Borås.
Inte nog med att de försökte lura mig med det aprilskämtet!!!
De läste upp det första utkastet på en "Roland & Maj-historia" Den löd så här...

Roland och Maj gick genom stadsparken då Roland mumlade ett par ljuvliga och romantiska ord till Maj.
- Va säger du Roland, jag hör dig inte.
- Jag talar tyst, vi går ju bredvid Viskan.

Alltså, sämre humor hittar jag inte... men men...

Jag har haft besök idag oxå!!!! MOLLY har varit på besök!
Mysigt, jag lånade till och med ut min vagga till henne när hon var trött och ville sova. Själv låg jag på golvet och lyssnade på min och Mollys mamma som pladdrade... Hur kan man säga så mycket på så lite tid?? Hihi..

Inte konstigt att jag känner mig lite trött, bäst jag tar mig en tupplur innan mamma kommer hem igen.


slumra-så-gott-å-dröm-sött  -  en vän jag fått

Första april!?

2011-04-01 @ 07:18:23

Jaha, är det nu man ska lura mamma och pappa och ställa sig upp och gå? Nä, jag tror jag låter bli, jag har det ju bra som jag har det. Blir buren fram och tillbaka, hihi.

Läste dock i morgonblaskan, Borås Tidning, att de försöker lura alla de gamla idag.

Jag undrar vad som möter de stackare som kommer till Gässlösa uppsamlingsdepå med sitt grus idag? Är det verkligen någon som på allvar tror att kommunen skulle betala 2:90 kr/kg för sorterat och uppsamlat grus, haha.
Det bästa var nog att det stod i tidningen att det är inte tillåtet att samla grus från fotbollsplaner eller grustag.

Jaja, det finns säkert någon som går på det... Skulle du finnas i närheten får du gärna komma och sopa rent på vår gata, hihi..

April, april ... jisses jag döps ju snart!